Dit is de nieuwe Bentley Flying Spur

Met vierwielbesturing!

Bentley Flying Spur
Bentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying Spur

Bentley trekt het doek van de geheel nieuwe Flying Spur. De derde generatie heeft een nieuw jasje aangetrokken, maar de kernwaarden blijven ongewijzigd: de kloeke Brit staat geheel in het teken van weldadige luxe en comfort.

Nadat Bentley het doek trok van een geheel nieuwe Continental GT, lag het in de lijn der verwachting dat het merk binnen afzienbare tijd met een nieuwe generatie van zijn grotere broer zou komen. Dat moment is dan nu aangebroken, want hier staat de kersverse Flying Spur. De naam Flying Spur kennen we sinds 2005, toen de auto het levenslicht zag als verlengde versie van de toenmalige Continental GT. Na de tweede generatie die in 2013 werd onthuld is het nu tijd voor het derde hoofdstuk van de ultieme sedan. Bij de 5,32 meter lange Flying Spur groeide de wielbasis met 130 mm naar een een kleine 3,2 meter. Het gewicht van de Brit ligt op 2.437 kilogram.

Het ontwerp is uiteraard volgens de nieuwe huidige Bentley-designtaal getekend. De gigantische neus kenmerkt zich door de grote grille met aan weerszijde twee ronde lampen die worden volgestopt met de laatste ledtechnieken. Aan de zijkant worden stevige vouwen getekend. Voor de achterkant heeft Bentley, in tegenstelling tot de nieuwe Continental GT, vierkantere lampen ontworpen. De binnenkant heeft verder weinig verrassingen in petto en is conform verwachting in tientallen leer- en houtsoorten af te werken. Het roterende 12,3-inch scherm uit de Continental GT voor infotainment vinden we ook hier terug.

a href=

Bentley monteert in de neus de bekende 6,0-liter W12 met 635 pk. Een blok dat goed is voor een koppel van 900 Nm. Binnen 3,8 seconden vliegt de Flying Spur vanuit stilstand naar de 100 km/h. Doortrappen kan tot 333 km/h. De achttraps automaat met dubbele koppeling neemt de transmissie voor zijn rekening. Een noviteit is de elektronische vierwielbesturing die Bentley voor het eerst in een productiemodel gebruikt. Verder is de Bentley afgeladen met veiligheidsvoorzieningen.

In het voorjaar van 2020 staat de nieuwe Flying Spur bij de dealers. Prijzen zijn nog onbekend, de huidige vanafprijs ligt tussen de € 241.260 en € 313.615. Begin maar vast met sparen dus!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.