4 op de 10 Nederlanders wil terugkeer nationale GP

Max nog steeds goed voor opleving Formule 1-gekte

Max Verstappen Brazilië GP
Terwijl de dampen van verbrand rubber boven Spa-Francorchamps net wegtrekken na de Belgische Grand Prix van het afgelopen weekend, blijkt dat steeds meer Nederlanders zo'n zelfde feestje ook weer in ons land willen hebben.

"Vier op de tien Nederlanders hopen namelijk dat de Formule 1 weer naar ons land terugkeert." Dat meldt AutoScout24 op basis van een onderzoek onder meer dan duizend respondenten. De laatste officiële autorace werd in 1985 op Circuit Zandvoort verreden. Met een nieuwe Nederlandse podiumzege op zak na Verstappens derde plaats, heeft volgens Autoscout24 41 procent van de ondervraagden aangegeven dat ze een zelfde soort feest weer in Nederland willen. Daarbij zijn mannen met 47 procent enthousiaster dan de vrouwelijke respondenten: daarvan ziet 35 procent een terugkeer wel zitten. Opmerkelijk is dat slechts 17 procent van de mensen het bijwonen van een Grand Prix op het wensenlijstje heeft staan. Dat komt waarschijnlijk door de prijs per ticket, want 80 procent geeft aan dat € 200 voor een kaartje wel erg veel geld is.

Daarnaast heerst er veel optimisme, want nog één op de drie ondervraagden denkt dat Max Verstappen dit seizoen met een top drie positionering afsluit. Met 120 punten staat Verstappen nu op de vijfde plek in het algemeen klassement. Hamilton staat bovenaan met 231 punten, gevolgd door Vettel (214) en Raikkonen (146). Uit een onderzoek van vorig jaar blijkt dat een terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort haalbaar is, maar wel een financiële megaklus wordt.

Lezersreacties (76) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.