‘3D-hout’ voor Bentley Flying Spur

Voor wie van hout houdt

Bentley hout Flying Spur

Sinds het verdwijnen van de Mulsanne moeten kopers van Bentley-limousines zich tevreden stellen met een nederige Bentley Flying Spur. De pleister op de wonde is deze keer van hout.

Driedimensionaal hout, om precies te zijn. Bentley voegt een bijzondere optie toe aan de toch al ellenlange prijslijst van de Flying Spur. De achterste deurpanelen kunnen daarbij ogenschijnlijk worden voorzien van het motief van het gestikte leer op de voorste exemplaren, maar dan volledig van hout.

Het forse paneel wordt met de hand gesneden uit een blok walnoten- of kersenhout. Iets soortgelijks was in 2015 te zien in de EXP 10 Speed 6 Concept, een tweezits coupé in Continental GT-stijl. Wat de houtpanelen achterin de Flying Spur gaan kosten, is nog niet bekend.

De bijzondere deurpanelen komen bovenop de andere luxe-items die sinds het verdwijnen van de Mulsanne zijn geïntroduceerd voor de verse Flying Spur. Zo is het sinds kort mogelijk om de enige Bentley-sedan te bestellen als vierzitter, wat het comfort achterin ten goede komt. Bentley noemt z’n Flying Spur nu zelfs letterlijk z’n vlaggenschip, wat ten tijde van de Mulsanne toch ondenkbaar was geweest.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.