Zeekr 7X (2025) #4

Zeekr 7X (2025)

Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Zeer tevreden

Sinds eind oktober deze Zeekr in bezit. Aangezien ze nog schaars zijn op de nederlandse markt, bij deze een review voor degene die nog bezig zijn met hun zoektocht. Na 12 jaar VW te hebben gereden (oa Touran en als laatste Tiguan Allspace) gekozen voor het onbekende Zeekr (100% electrisch was voor mij een verplichting). Belangrijke factoren die de doorslag hebben gegeven om de keuze op deze auto te laten vallen zijn de actieradius (+/- 600km), de beenruimte op zowel de voor- als achterstoelen en het trekgewicht van 2.000kg. Als 2de op de lijst stond de Tesla Y. Uiteindelijk heeft de enorme ruimte die de Zeekr 7x heeft de doorslag gegeven. Uiteindelijk gekozen voor een longe range met 20" lm velgen, wegklapbare trekhaak en cockpit pack incl. leather seats.

De eerste 10.000km zitten er op en ik kan zeggen dat ik erg tevreden ben over deze auto. Opvallend is de ruimte die deze auto biedt. Ik ben zelf 1,97m en heb meer dan voldoende ruimte in deze auto. De bestuurderstoel is op vele manieren instelbaar en zit erg fijn wat comfortabel is bij langere ritten. Ook de achterbank biedt verrassend veel ruimte. Grotere volwassenen kunnen hier ruim zitten. De actieradius ligt in deze (koude) periode rond de 500/550 km. In de zomer zal dit richting de 600 gaan, wat netjes is. Tot nu toe 1 x het snelladen geprobeerd met 360 kW. Werkt perfect, binnen no time van 60 naar 80%. Verder nog niet nodig gehad, aangezien ik zowel op werk en thuis kan laden. Daarnaast is 550km actieradius erg comfortabel, waardoor je niet steeds met het laden of plannen bezig bent.

De auto rijdt erg fijn, is uiteraard stil en ligt door zijn gewicht vast op de weg. Bediening gaat grotendeels dmv het grote scherm, wat snel en duidelijk is. Daarnaast nog de gebruikelijke bediening, zoals telefoon, ACC en radio aan het stuur wat erg fijn is. Het zicht door de achterruit is beperkt en is in begin zeker even wennen. Daarnaast is het een brede, lange auto wat je vooral merkt als je moet parkeren in wat kleinere vakken. Scherm is tot nu toe 1 x uitgevallen. Dmv. een korte reset gelijk weer aan de praat gekregen.

Ik ben erg tevreden over de auto en zijn prestaties. Bepaalde kleine zaken zijn altijd even wennen als je switcht van merk, maar niets wat het rijcomfort in de weg zit. Al met al blij met de keuze! Op naar de volgende 10.000.

9,5