Zeekr 001 (2025)
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Eerste maand
Na 4 maanden wachten begin augustus dit jaar eindelijk mijn Zeekr 001 Long Range Business Edition op mogen halen. Komende uit een 4 jaar oude Skoda Enyaq met 380 km theoretische actieradius is 620km met de Zeekr een behoorlijke gewenning. Ik was de laatste periode voor ik de Zeekr kreeg behoorlijk aan het bijhouden wat er allemaal op verschillende forums gepost werd, dus was enigszins voorbereidt op wat er mogelijk zou kunnen gebeuren. Maar tot op heden geen klagen, sterker nog, ik ben heel erg tevreden. Wat is het een mooie auto en wat een ruimte! Ondanks dat hij qua binnenruimte en laadruimte iets lager en kleiner is, ervaar je dat absoluut niet. Wel heb ik de laadvloer op de onderste laag gedaan. Dat geeft best een hele hoop extra ruimte.
Wat vind ik op dit moment positief vind:
- Rijcomfort
- Bereik
- Afwerking
- Ruimte
- Verbruik iets meer dan de Enyaq, maar het valt me alles mee >>> na 5 weken zit ik nog steeds tussen de 610-630 km.
Wat is voor verbetering vatbaar?
- Switchen tussen verschillende gebruikers >>> dat doen andere merken toch echt veel makkelijker en slimmer;
- Achtervering is echt te slap, over hobbels moet je met achterpassagiers echt een stuk minder hard en met hobbels/ dwarsliggers in bochten swabbert de auto behoorlijk na >>> is niet fijn.
De komende periode zal ik bijhouden hoe mijn ervaringen zijn met de auto.