Volvo XC90 D5 Summum (2008)

Volvo XC90 D5 Summum (2008)

UitvoeringXC90 D5 Summum
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2012

Eerste rij- en garantie ervaringen

Deze auto heb ik in april laten importeren door Carshoppen.nl. Dit bedrijf kan ik van harte aanbevelen. Ze doen alles keurig, houden je goed op de hoogte en regelen alles wat je maar wilt. Tegen (voor mij) aanvaardbare prijzen. De vraag is b.v. of je zelf ook een laag BPM bedrag berekend krijgt...
Ik heb via Carshoppen een Dekrakeuring laten uitvoeren omdat ik zelf atechnisch ben en omdat ik de auto niet ben gaan bekijken alvorens deze te kopen.
Ook heb ik meteen bij Autotrust de meest uitgebreide garantieverzekering gekocht. De auto is in Nederland voorzien van een klasse 5 alarm en dan rijden maar.
Carshoppen kwam de auto thuis afleveren! En toen begon de pret. Helaas bleek naar wat remmen dat de remschijven krom waren.
Dus die moesten vervangen worden, zowel voor als achter. Het Dekrakeuringsrapport heeft het over hele goede remmen... Dus da's toch vreemd?
1500-2000 km later hoor je bij het remmen herrie en dus ik naar de Volvodealer. Blijkt er iets te zijn met het differentieel. Reparatie kost maar liefst € 3.200,00. Ben ik blij dat ik een Autotrust garantiepolis heb... Niet dus. Tot nu toe weigert Autotrust te betalen omdat ze zeggen dat het differentieel al kapot was toen ik de Volvo kocht. Maar daar schrijft Dekra niets over. Morgen gaat een expert er naar kijken. Ik ben benieuwd. Zijn er mensen met ervaring m.b.t. differentieel en Autotrust? Kan ik dan een reactie van jullie krijgen op rene@cfadvies.nl ?
Moet wel zeggen dat het voor de rest een heerlijke auto is. Ik mis dan wel mijn ingebouwde telefoon en heel veel opbergruimte (zo'n mastodont van een auto en dan zo weinig opbergvakjes, daar kunnen bij Volvo nog wel iets leren van Citroen) maar rijden doet ie fantastisch!

De geluidsinstallatie is fantastisch. Als ik mijn telefoon op de aux aansluit dan is de muziek heerlijk om naar te luisteren. Er komt bijna geen geluid in de auto dus genieten!

Een van de vragen hieronder is zou u weer een auto van hetzelfde merk kopen. Ja, denk ik maar of ik die dan weer uit Duitsland ga halen is maar de vraag. Als ik alles ga optellen dan valt de winst nogal tegen. Maar dat kan ook liggen aan de extra's die ik heb laten doen.

7,0