Volvo XC90 D5 Summum (2006) #2

Volvo XC90
Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90 - interieurVolvo XC90 - interieur

UitvoeringXC90 D5 Summum
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

3e XC90 en nu wel tevreden

mijn eerste XC90 van 1/2005 reed ik met 6000 km en zes maanden in Italië compleet perte totale gereden had voor nog een xc90 gegaan. Ditmaal was het een hangeschakelde, waar ik na 7 maanden ook genoeg van had. Ik was het gewoon niet meer gewend om zelf te schakelen wat me vooral op lange einden zwaar viel.
Toen maar weer eens bij de smet in Brussel gaan kijken, en ditmaal stond er een hele mooie nieuwe XC90 met automaat. Kleur zwart op zwart.

Nu rij ik (en mijn dochters en schoonzonen) 6 jaar in deze auto en het is voor het eerst in lange tijd dat ik langer dan 2 jaren in een Volvo rij. Nou, daar is een hele simpele reden voor; de facelift van de XC90 vind ik heel lelijk. En aangezien ik de auto nog goed vind ga ik geen nieuwe XC70 rijden, want die vind ik wel mooi.

De auto rijdt heel erg goed, je zit lekker hoog en ik vind het hoekige dashboard ook erg mooi. Puntje van kritiek blijft bij Volvo toch wel het navigatiesysteem... Ik weet niet hoe dit ziet bij de nieuwere moddellen.

Binnenkort zal ik updaten.
Bastien Seth

Onderhoud bij De Smet in Brussel. Komt er een nieu

Mijn XC90 is momenteel voor regulier onderhoud naar de volvogarage De Smet.
Ik verwacht geen groot probleem, alleen misschien de banden.
Welnu, ik heb een V60 meegekregen van de garage en dat vind ik een hele mooie auto. Het is een zwarte met bruin leer (amai...) en voorzien van alle opties. D5 automaat. Dit zou een mooie opvolger voor de XC90.
Ik heb er met een verkoper over gepraat, en zo is ook een demo model XC70 uit Holland (gereden bij vos Volvo in veghel) ter sprake. Deze auto vind ik heel mooi, en ga hier ook serieus over nadenken.
De inruilwaarde van mijn huidige volvo is nog erg goed, en dat geeft ook stimulans.

Graag hierover jullie mening in de vorm van een reactie.

Ik hou jullie op de hoogte.
Bastien Seth