Volvo XC90 2.5T Summum (2006)
Uitvoering | XC90 2.5T Summum |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Opgehaald!
Na 3,5 jaar in de V70 D5 gereden te hebben werd het tijd voor de lang gekoesterde wens om een XC90 te kopen.
We hebben de 7 zitplaatsen wel nodig, dus een rationeel argument is tenminste aanwezig voor zo'n SUV. En dat is mooi, want er zijn ook heel veel rationele argumenten om vooral niet een XC90 of andere SUV te gaan rijden.
Ik heb er heel veel bekeken en mijn eisen waren redelijk helder:
- 7-persoons
- Zwart metallic
- Automaat
- Beige leder
- En, uiteindelijk een benzine.
Een benzine? Ja, toch wel. Omdat er ook nog een Golfje TDI ter beschikking staat hebben we besloten niet te kiezen voor de enorm hoge wegenbelasting van een XC90 op diesel, maar te proberen het aantal kilometers binnen de perken te houden en voor een benzine te gaan.
En verder is het toch: hoe jonger en hoe minder kilometers hoe liever, edoch de prijs moet wel betaalbaar blijven. Dat betekende in ons geval max. ong € 25.000,-.
Na heel veel kijken en heel vaak denken 'laten we het toch nog maar even niet doen', stond deze op een gegeven moment bij Autobedrijf Schouten in Ermelo. Via een vriend had ik al gehoord dat hij binnen zou komen.
Wel een met veel kilometers voor een benzine, maar met heldere onderhoudshistorie en een staat als nieuw.
Enfin, proefrit gemaakt, onderhandeld, V70 ingeruild en een goede deal gemaakt.
En op 17 september 2010 opgehaald.
Ik vind de meeste XC90's nogal saai van zichzelf, dus een paar modificaties heb ik doorgevoerd, te weten:
- Getinte ruiten achter (part of the deal)
Inmiddels, 8000 km verder:
- 19" Galateia velgen met zomerbanden
- Spatbordverbreders Executive (model 2007)
- Skidplate achter (niet origineel)
- Skidplate voor (niet origineel)
Indruk: Het is een geweldige auto voor het doel waarvoor wij hem hebben: een gezinsauto met 7 zitplaatsen met een stoere uitstraling, 4 wheel drive en comfort.