Volvo XC90 2.5 T Momentum (2005)
Uitvoering | XC90 2.5 T Momentum |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Hoog zitten en rijden is de belangrijkste eigenschap. Rijkwaliteiten zijn oké, de automaat mag wat sneller reageren. Ik heb de 5 cilinder genomen omwille van het gunstiger verbruik t.o.v. de 6 cilinder. In de praktijk komt daar niets van terecht. 15 liter per 100 is zelfs met mijn rijstijl niet zuinig te noemen. Maar daar koop je zo´n auto ook niet voor. Wel voor de ruimte, het comfort en zoals gezegd het overzicht. De relatief goedkoopste optie zijn de verwarmde stoelen, dat is echt super. De ingebouwde telefoon is een drama, kost veel geld, samen met de navigatie, werkt op zichzelf goed, alleen blijft een inkomend signaal nog te vaak via de portable gaan. Nee, dan liever bluetooth met een spraakgestuurde bediening zoals in een bmw. De motor trekt buitengewoon goed, boven 120 is de fut eruit, een paar extra pk´s zouden welkom zijn. De T6 had echter ook als nadeel dat de motor aan een 4-bak gekoppeld is ik heb het over de automatische transmissie want die hoort bij dergelijke auto´s. De baste ervaring was in belgie met sneeuwval zonder winterbanden. Goed over de linkerrijstrook, wel oppassen met remmen want je glijdt nog harder door.
geen