Volvo XC60 T5 Momentum (2013)

autoreview

Volvo XC60
Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60

Signalement

UitvoeringXC60 T5 Momentum
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf4 km
KM-stand laatst40.000 km
Lezerswaardering: 77%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Comfortabele snelle Volvo

 • 40.000 km

Na een flink aantal Volvo's te hebben gereden heb ik met weemoed afscheid genomen van mijn C70 D5.
Mieters lekkere en snelle auto. En veel genoten met het dak opgevouwen in de kofferbak.
Maar we (mijn vrouw en ik) willen wat hoger zitten, en na bijna de V40 Cross Country te hebben gekozen, toch uiteindelijk gevallen voor een lang levende verliefdheid: XC60 T5.
Na vele jaren dieselen nu weer een benzine motor.
Geen leren bekleding (vinden we allebei niet lekker) maar sterke comfortabele stoffen bekleding voorzien van fraai sierstiksel. Uiteraard voorzien van stoel- en rugverwarming die goed te doseren is en genezend werkt voor de al iets oudere spieren.

Net nu na de tweede servicebeurt eindelijk eens tijd om een review te geven.
De auto rijdt uitstekend. De stoelen zijn voortreffelijk en het interieur-geluid doet je denken dat je elektrisch rijdt.
Het instrumentarium is zeer beschaafd (Zweeds design) maar werkt allemaal naar volle tevredenheid. Wel even wennen aan een totaal andere instel-methode van het navigatiesysteem.
Wegligging is iets levendiger dan de C70 die als een dijk op de weg lag.
De fraaie 18" velgen met Pirelli-rubber bevallen goed en passen bij deze auto.
De automaat werkt prima. Moet je snel schakelen en zit je op dat moment op 1500 toeren dat voel je een lichte resonantie die bij 1600 toeren alweer verdwenen is en bij lagere en hogere toeren ook niet terugkomt. Niet storend maar er moet toch iets te 'klagen' zijn nietwaar?
Met een vrij zware caravan er achter doorkruisen we vaak vele landen zonder een enkel probleem. De automaat zoekt steeds de meest ideale overbrenging en optrekken en remmen geeft je het idee dat er helemaal geen caravan achter hangt! Top!
De benzinemotor, goed voor veel PK's inclusief Turbo, lust wel een behoorlijke slok. Netjes rijden: 1 op 11. Maar meestal 1 op 10. Met caravan (flink doorrijden): 1 op 6,5.
Olieverbruik 0,1 liter per 15.000 km! Prima dus.
Volvo is voor mij veiligheid in het verkeer. Dat ik blij ben met deze keuze bleek enige maanden geleden. Een Audi A4 vond het leuk om mij in volle vaart links achter te torpederen!
Alle veiligheidssystemen werkte perfect. Geen schrammetje, geen (achteraf) verstijfde spieren. Maar ook de auto was niet ontzet en na controle van de politie mocht ik naar huis rijden.
De Audi, met sterk gekreukelde voorzijde, kon dit niet.
De schade is 'als nieuw' gerepareerd met volledige Volvo-garantie.
Kortom, blij met mijn keuze!4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens