Volvo XC60 D5 AWD Summum (2011)

Volvo XC60
Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60

UitvoeringXC60 D5 AWD Summum
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Onze eerste Volvo.

• 985 km

Na een range rover, jeep grand Cherokee, mercedes E en een kort avontuur met de extreem lelijke GLK een paar maanden geleden toch eens wezen kijken bij de volvo dealer. Eerst waren we van plan om een XC90 te bestellen, maar toen viel mij de XC60 op die er stond. Dat was een D3 handgeschakeld. Dat viel tegen maar de verkoper praatte me om toch voor de XC60 te gaan, maar dan met een D5 automaat. Ik wist niet dat deze auto er ook met die motor was en was dus meteen overtuigd. De inruilwaarde van onze GLK viel ook allersinds mee, dus de kogel was door de kerk.
De auto heeft de volgende opties; leer, navigatie, BLIS, stoelverwarming, stoelverwarming achter, DVD systeem, en panoramadak.
Het leer is bruin en de auto is zwart.

Ook heb ik me laten informeren over volvo assistance, als je langs de weg komt te staan met stukken, kun je hun bellen en komen ze hem (gratis!!!) afslepen. Ook krijg je dan vervangend vervoer mee. (ook gratis!)

Rijgedrag;
Rijdt verassend soepel, de motor klinkt mooi alleen de automaat schakelt er totaal naast...

Ruimte/ ruimtegebruik;
Ook verassend!

Meer nog niet te vertellen...

Meer ervaringen.

we hebben de auto nu 2 maanden, heb dus ook het nodige te melden.

1e keer stukken:
Mijn vrouw belt mij op met de boodschap dat ze niet meer wegkomt bij de benzinepomp want de auto geeft de mededeling "sleutel wordt niet herkend". Ik meteen in de auto gesprongen en naar haar toe gereden en op eens schoot me binnen dat ik Volvo assistance kon bellen! Gedaan, mijn vrouw de GL meegegeven en onder het genot van een kopje benzinepompkoffie gewacht op de sleepwagen. Die was al binnen 15 minuten ter plaatsen en ik kreeg gratis een schitterende V70 mee. Erg netjes geregeld, complimenten!

De auto biedt alle comfort die we nodig hebben en meer. Met zijn drieën op de achterbank gaat moeilijk, dat is het enige puntje. Toch zou ik graag een XC90 willen hebben met een benzinemotor maar er komt eerst iets anders in plaats van de GL.

Afscheid van onze eerste Volvo en op naar de tweed

Mijn vrouw was afgelopen week bij de Volvo dealer voor het onderhoud en kwam heel vrolijk terug. De boodschap was dat er een hele mooie xc90 was binnengekomen. D5 motor, Bouwjaar 2011 kilometerstand 14.000 km. Alle opties.
Eigenlijk geen zin om weer een andere auto aan te schaffen aangezien we deze nog maar een half jaar hebben. Maar de GL gaat er binnenkort ook uit dus meer ruimte is dan wel handig in de 2e auto. Dus toch maar gedaan. Het is bovendien wel een schitterende auto met heel veel ruimte.

De laatste ervaringen met de 60:
Fijne wagen. Ik was compleet weg van deze auto, mijn vrouw vond hem jammergenoeg te klein.
De auto rijdt zeer sportief. Lekker agressief wanneer een auto dat ook moet zijn maar hij kan ook een echte gentlemen zijn. De auto rijdt niet als een SUV maar meer als een stationwagen. Erg prettig, ook op lange stukken is dat je lekker hoog zit maar wel met een sportieve houding.

Problemen? Geen.