Volvo XC60 D5 AWD Momentum (2009)

autoreview

Volvo XC60
Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60

Signalement

UitvoeringXC60 D5 AWD Momentum
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf7 km
KM-stand laatst985 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Een verrassing

 • 985 km

Donderdag 15 januari 2009 werd mijn nieuwe XC60 D5 op perfecte wijze afgeleverd door Volvo Scholten In Nijmegen. Vanaf het eerste moment een auto die goed voelt. In vergelijking met de 3.2 benzinemotor in mijn vorige V70 kom je niets te kort. Een prettige brom op de achtegrond als gevolg van het intrappen van het gaspedaal en rust bij constante en ook hogere snelheden.Er is ruim trekkracht voorhanden. Ook over de automaat ben ik zeer tevreden. Past goed bij de auto en bij mijn rijstijl (het is geen raceauto!).

Dinsdagochtend aangenaam verrast door de veiligheidsvoorzieningen van de auto. Nabij Nijmegen vroeg in de ochtend binnendoor gereden in verband met de drukte rond Nijmegen en verrast door gladheid op een lokale weg. De auto begon over de voorwielen weg te glijden en ik dacht al in de berm terecht te komen. Ik weet niet waardoor precies maar de Volvo haalde mij door voelbare ingrepen uit de slip. Een uitertst aangenaam en geruststellende ervaring.

Voor het overige valt mij het verbruik tot nu toe op. Tijdens het inrijden 1 liter diesel op 11 kilometer. Zal ongetwijfeld nog beter worden.

kritiek? Het is een stevige auto en dat voel je maar de auto stuur licht en laat zich goed zetten!

Ik hou u op de hoogte.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens