Volvo XC60 D5 AWD Momentum (2009)
Uitvoering | XC60 D5 AWD Momentum |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Een verrassing
Donderdag 15 januari 2009 werd mijn nieuwe XC60 D5 op perfecte wijze afgeleverd door Volvo Scholten In Nijmegen. Vanaf het eerste moment een auto die goed voelt. In vergelijking met de 3.2 benzinemotor in mijn vorige V70 kom je niets te kort. Een prettige brom op de achtegrond als gevolg van het intrappen van het gaspedaal en rust bij constante en ook hogere snelheden.Er is ruim trekkracht voorhanden. Ook over de automaat ben ik zeer tevreden. Past goed bij de auto en bij mijn rijstijl (het is geen raceauto!).
Dinsdagochtend aangenaam verrast door de veiligheidsvoorzieningen van de auto. Nabij Nijmegen vroeg in de ochtend binnendoor gereden in verband met de drukte rond Nijmegen en verrast door gladheid op een lokale weg. De auto begon over de voorwielen weg te glijden en ik dacht al in de berm terecht te komen. Ik weet niet waardoor precies maar de Volvo haalde mij door voelbare ingrepen uit de slip. Een uitertst aangenaam en geruststellende ervaring.
Voor het overige valt mij het verbruik tot nu toe op. Tijdens het inrijden 1 liter diesel op 11 kilometer. Zal ongetwijfeld nog beter worden.
kritiek? Het is een stevige auto en dat voel je maar de auto stuur licht en laat zich goed zetten!
Ik hou u op de hoogte.
- Betrouwbaarheid4