Volvo XC60 2.4D DRIVe Kinetic (2010)

Volvo XC60
Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60

UitvoeringXC60 2.4D DRIVe Kinetic
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

De eerste indruk

Ik rijdt inmiddels 4 weken in mijn nieuwe Volvo XC60 DrivE kinetic.
Ik ben tot op heden zeer positief over de auto en het rijgedrag.

Ik vind de motor erg dynamisch: goede trekkracht bij lage toeren en wanneer het gas wat verder wordt ingetrapt is hij best snel. Ook in de hogere versnellingen reageert de motor meteen bij extra gas geven. Natuurlijk hoor je de diesel redelijk wanneer wordt geaccelereerd, maar op kruissnelheid (120-140) vind ik hem erg stil.
De auto stuurt erg strak/direct (ik heb de optie snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging toegevoegd) en heeft een prima wegligging.
Comfort is goed, stoelen zijn in alle standen te verstellen en het overzicht in de "cockpit" is prima. Professionalpakket is een aanrader. Vooral de park-distancecontrol doet z'n werk goed, en bluetooth telefoonvoorbereiding met navigatie overigens ook. De Nokia Nokia N97 werkt prima in combinatie met de Volvo.
De achterzitplaatsen en de kofferruimte zijn, in verhouding tot mijn vorige auto wel even wennen, maar voor dagelijks gebruik voldoen deze prima.
Dus: tot op heden niets dan lof.

Binnenkort op wintersport naar Oostenrijk. Zien hoe de auto zich dan gedraagt. Ik heb eigenlijk geen twijfel dat dat goed gaat.

Net terug van wintersport

We zijn net terug van de wintersportvakantie met de Volvo.
Het gevoel van tevredenheid blijft of wordt volledig. Wat een geweldige auto!
De trekkracht, bij lage toeren wordt bevestigd. Vooral in de bergen meer dan voldoende vermogen om soepel de berg op te rijden.
En hij is op kruissnelheid erg stil. Bij 140 km/u op de autobaan moest ik soms even kijken of ik wel in de 6e versnelling reed. Aan de motor hoor je het namelijk niet. Het meeste dat je hoort is het windgeruis. Jammer dat ik een dakkoffer moest meenemen die voor extra windgeruis zorgde.
Die dakkoffer leidt me dan eigenlijk het enige punt waarin de Espace het wint van de Volvo. De ruimte in de auto. Zowel de kofferruimte als de ruimte achterin is beduidend minder. Achterin overigens ruim voldoende om comfortabel te reizen met 2 kinderen. 3 Kinderen wordt al lastiger. Bij een beetje omvangrijke bagage op vakantie is zo'n koffer een aanrader.

De navigatie met TMC werkt prima. Overigens is het instellen van de navigatie wel even wennen en naar mijn mening niet het meest gebruiksvriendelijk om in te stellen. Maar werking en omleidingen prima.

Dus een tevreden rijder.