Volvo V70 (2002)

Volvo V70 (2002)

Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2010

Rammelende zweed

Na het op zijn dak leggen van de Subaru Forester ‘99 moest er weer een stevige opvolger komen. Immers de caravan en camping rommel, kids, moesten twee x per jaar mee op vakantie, de tuin moest gedaan en er was altijd wel ergens een klus of verhuizing in de vriendenkring !!! Na naar een Outback 2.4 te zijn wezen kijken viel mijn oog op deze Volvo diesel. Zuiniger als de Jap, even ruim, degelijk en de dealer om de hoek. Zo impulsief als ik ben werd de knoop doorgehakt voor ik nadacht. Ruimte in overvloed evenals de veiligheid (gelukkig nooit hoeven ervaren, maar gelezen) gewoon goed ogend deze Cross Country en hij reed wel stugger als de Jap maar prima. Ik ben een gevoelsmens dus beoordeel op gevoel, niet op feiten. De Volvo echter had in de praktijk vaak last van zijn electronica. Niet dat er veel kapot ging (buiten een schuif/kanteldak welke met geen mogelijkheid meer dicht ging met een inkt zwarte lucht in je achteruitkijkspiegel ?), maar regelmatig ging er een controle lampje branden (motorcompartiment, airbags etc) wat mij de zenuwen gaf, maar in de praktijk niet veel betekende en zo opgelost werdt door de dealer, maar toch ?. Ook zat er een rammel in de achterklep, de passagiersdeur voor en het dashboard. Ik dacht een oerdegelijke zweed te hebben maar het was een rammel zweed. Toch goede ervaringen met de blonde god uit Zweden, vele km’s gereden, veel vervoerd. Niet zuinig en de kosten zijn best hoog (wegenbelasting), maar niets te gek of schrikbarends.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee