Volvo V50 T5 Momentum (2005)

Volvo V50
Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50 - interieurVolvo V50 - interieurVolvo V50 - interieur

UitvoeringV50 T5 Momentum
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Fantastische auto. Zelfs mijn vrouw die nooit een andere auto wil was vanaf dag 1 enthousiast. Rijdt scherp en comfortabel tegelijk, met een mooi geluid bij het optrekken. Lekker stil op snelheid. Enorme power als het nodig is en niet hitsig als het niet nodig is. (Daarom en vanwege de herrie, viel A4 2.0 Turbo af). Heb wel bewust gekozen voor 16 inch wielen. Bij een proefrit met een 2.0D en 17 inch wielen schudden mijn vullingen bij wijze van spreken uit de kiezen. Volgens de voortreffelijke dealer (Hooftman Woerden)zou dat met de T5 17’ minder erg zijn vanwege een ander onderstel. Bleek te kloppen, maar voor mij toch iets te stug, dus 16’ en terecht. Alles functioneert prima en nog geen enkel probleem gehad.Tegenvallend is de afleg en opbergruimte. Was bekend, maar valt toch écht tegen. De zitruimte achterin valt mee, nauwelijks minder dan de Audi, al is de instap wel smaller. Verder vind ik het navigatiesysteem in de dakhemel slecht bevallen, maar kreeg ik van Volvo Lease er gratis bij, dus ja...
High performance audiosysteem: altijd doen!

12-1-07: inmiddels 55.000 km achter de rug. Geen enkel probleem en de auto bevalt nog steeds prima. Beperkte opberg- en aflegruimte is nog steeds ergerlijk.

Geen

laatste update

Per 1 april moet de Volvo terug naar Volvo Lease. Langer mag ik hem niet houden. Hoewel ik graag een nieuwe auto uitzoek, had het met goed uitgekomen als ik hem nog een half jaartje had mogen houden. Eigenlijk niets gehad al die tijd dat ik hem reed en hij rijdt nog steeds geweldig. Maar goed, inmiddels een nieuwe Audi A4 Avant 2.0 TFSI MT Pro Line Business uitgezocht, zal ook wel bevallen mag ik aannemen, zeker met de gratis upgrade naar een fullcoulor DVD-navigatie die ik er op het laatste moment gratis bij kreeg.

9,5