Volvo V50 D5 Momentum (2008)
Uitvoering | V50 D5 Momentum |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
6000km en het nodige onderhoud
Zo, weer een V50.
De Volvo kriebels sloegen toe en prompt stond er een voor de deur. Na een tijd in een Corsa op LPG, Polo TDI en een Fabia TDI rond gecruised te hebben leek het mij een verstandige beslissing om een zware diesel met ervaring te kopen. Afijn, de Ibiza ingeruild voor de V50 met een gelijke oversteek.
Verstandig? Nee.
De vorig genoemde auto's waren zeker verstandiger maar ze waren ook wel saai eigenlijk. Ergens had ik bedacht dat ik ooit nog een 5 cylinder wilde rijden en heb de knoop dus maar doorgehakt.
De V50 stond in Friesland, ergens een voordeel maar ook een nadeel. In het noorden komen de autobedrijven voor mijn gevoel betrouwbaarder over, meer dan bij mij in de randstad in ieder geval. Het nadeel is alleen dat je moeilijker nee zegt na een rit van 200 kilometer. Ik had een afspraak gemaakt voor een donderdag ochtend en aangegeven dat ik een lange rit moest maken, viel me dan tegen dat de auto ergens achterin een showroom stond en het een half uur duurde voor dat hij buiten stond. Ze zullen het wel druk hebben gehad.
De V50 had best wat kilometers achter de rug en dat was ook wel te zien aan de buiten en binnenkant. Toch heb ik hem maar meegenomen, veel staan er niet te koop en de proefrid was erg positief te noemen. Toen al was ik een lijstje aan het maken in mijn hoofd met de punten die ik aan ging pakken. Waaronder:
- vervangen multiriem inc waterpomp en spanset
- wielen en banden
- flushen automatische transmissie
- grote beurd
- uitlijnen
- airco service
En er kwamen nog een paar extra dingen naar boven met de beurt:
- vervangen wervelkleppen
- ruitenwissers
- vervangen brandstofleiding heen en retour compleet
- olie lekkage koppakking
Bovenstaande heb ik ook allemaal laten uitvoeren. De auto is ongeveer in waarde verdubbeld.
Volgende keer meer.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee