Volvo V50 2.4i Momentum (2005)

Volvo V50 2.4i Momentum (2005)

UitvoeringV50 2.4i Momentum
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Update: 1,5 jaar, 33000km
Ben nog steeds erg tevreden over mijn V50. De 170pk laten zich heerlijk gelden als ik het gas onderin trap. Maar ik rijd er normaal gesproken rustig mee en het is dan ook een heerlijke reiswagen.
Meer dan voldoende bergruimte. Je leest nog wel eens commentaar over de weinige opbergvakken, maar het houdt de auto lekker opgeruimd en dat komt weer ten goede aan het prachtige interieur.
Door de ingebouwde telefoon en navigatie heb je natuurlijk ook minder spullen nodig.
Verbruik is nu gemiddeld 11,2.
Ik moest in het begin wennen aan de temperatuur instelling van de climate control. Bij 21 is het comfortabel maar als de zon onder is blaast de airco veel frisse lucht van voren. Op 23 gradenis het klimaat prima.
De wegligging en het stuurgedrag bevallen mij prima en de auto is heerlijk stil. High performance audio klinkt echt bijzonder goed. Een mooi vol geluid! Jammer dat er geen iPod integratie beschikbaar is.
Stoelen zijn goed instelbaar en lekker stevig.
De geartronic is erg soepel en doet precies wat hij moet doen. Af en toe ging het van de 3 naar de 2 wat schokkerig, maar dat is bij de grote beurt opgelost (bedankt voor de tip). Alle schakelmomenten verlopen nu heel soepel, vooral te merken wanneer je vanuit de 5 het gas intrapt en de geartronic naar 4 gaat.
Verder valt me op dat de regensensor erg goed zijn werk doet. Wist altijd op het juiste moment. Je hebt nooit het idee dat het te vroeg of te laat is.
Ik ben dus nog steeds zeer tevreden. Vooral over de sportieve uitstraling met 17 inch velgen, mooie kleur (mistral green) en fantastisch interieur (lichte kleuren met alu panelen).

Heel af en toe hoorde ik een rammel/resonantie ergens in het midden in het dashboard. Inmiddels ontdekt dat dit in het plastic gedeelte boven de binnenspiegel is. Opgelost.

Links meer windgeruis dan rechts. Nieuw raamrubber.

Ruitenwissers zijn inmiddels 2x vervangen. Het zijn nieuwe types, helemaal van kunstof dus zonder metalen frame. Ik vind ze niet bijzonder. Het 3de paar heeft nu ook al weer last van strepen. Ze drukken volgens mij niet genoeg op de ruit, waardoor ze niet streeploos wissen.
Inmiddels toe aan 4de paar. Nog steeds niet erg tevreden over deze wissers. De druk op de ramen van de wissers is niet overal even groot, waardoor sommige delen beter wissen dan andere.

20.000 km, grote beurt gehad. Geen bijzonderheden, nog steeds zeer te spreken over Bangarage Mijdrecht (zie dealer review).