Volvo V50 2.0D Kinetic (2005)
Uitvoering | V50 2.0D Kinetic |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Sinds april van dit jaar rij ik met heel veel plezier in deze auto. De stoelen zijn perfect, de Scheel stoel kan gelukkig in de garage blijven staan en de motor levert meer dan genoeg vermogen. Hij blijft maar gaan.
De wegligging is heel goed, maar had van mij toch wat comfortabeler gemogen. Op een (slechte) klinkerweg stuiter je van je stoel. Ook de actieradius is net voldoende. Na ca. 700 km wordt je gewaarschuwd dat je moet tanken, toch gaat er niet meer dan 48 liter in. Zelfs 1 keer met horten en stoten het tankstation gehaald en ook toen 48 liter. Volgens de garage is dit ’signaal’ bewust ingeprogrammeerd omdat leegrijden bij deze motor een groot probleem zou zijn...
Niet tevreden ben ik over de ECC klimaatregeling. Met name bij een buitentemperatuur tussen 15 en 20 C moet ik de binnentemperatuur op 23-24 C zetten vanwege de koude lucht die binnengeblazen wordt. Ik heb geen ECC besteld om steeds handmatig bij te regelen.
Update 30-12-2007
Kilometerstand is nu 140.000. Sinds het eerste verslag is er naast het normale onderhoud niets van problemen of storingen geweest. Het blijft een prima rijdersauto dankzij het goede onderstel en de fijne 2 liter dieselmotor. Ook met een caravan van bijna 5 meter presteert de motor uitstekend. Wat mij betreft zijn er 2 nadelen aan de auto: het ruimte-aanbod met inmiddels 3 kinderen op de achterbank en het stugge onderstel.
- voorportierrubbers zijn vervangen vanwege windgeruis, heeft nog niet voldoende geholpen.
- bij regen loopt er bij het openen van de achterportieren water naar binnen: dit is iets voor de volgende beurt.
- de ECC. Al 2 keer alles gecheckt en ingeregeld door de garage. Waarschijnlijk is het de manier van temperatuur regelen door Volvo, want ook in een S60 vind ik het niet prettig.

Volvo V50 2.4 Momentum - ECC - CRUISE CONTROLE - TREKHAAK - 17" LM VELGEN - ELEKTR. RAMEN + SPIEGELS - CPV - NL AUTO - NAP - APK T/M 18-03-2026 -
- 2005

Volvo V50 2.0 Edition II / NL-Auto / 2e-Eigenaar / 145 PK / Cruise-Control / Climate-Control / Elektr.-Pakket / Armsteun-Voor en Achter / Dakrails / PDC-Achter / 16'' LMV /
- 2007

Volvo V50 2.0 Edition II 18" licht metalen| lederen bekleding | Schuif/kantel dak | Parkeersensoren achter | trekhaak | Bi- xenon koplampen | Roof rails | verwarmde voorstoelen |
- 2007