Volvo V50 2.0D Edition I Sport (2006)

Volvo V50 2.0D Edition I Sport (2006)

UitvoeringV50 2.0D Edition I Sport
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2008

1e half jaar v50

Na mijn zeer goed bevallen v40 1.9d uit 99 te hebben verkocht hebben we deze v50 gekocht. Het betreft een 2.0diesel momentum uit eind 2006, zwart metallic, lichtmetalen velgen, achterspoiler, afneembare trekhaak, sunblinds, volvo navigatie.

Motor
Al meteen valt op dat het rijden in een v50 toch wat anders is dan een v40. Deze v50 is wat stugger, strakker maar ook niet oncomfortabel. Schakelen gaat wat minder vloeiend maar de 2 liter diesel is zeer fijn en rijdt echt niet langzaam.Ik ben blij de 2.0 gekozen te hebben! Al valt wel op dat de turbo even nodig heeft om te gaan werken, pas bij hoge toeren gaat er een schepje bovenop. De 6 bak is even wennen maar is zeer fijn, bij een snelheid van 100 is het een genot om in de 6 te rijden.

Ruimte
een minpunt voor deze auto. Voorin is het beroerd gesteld, in de portiervakjes passen een paar envelopjes, niets noemenswaardig. Omdat mijn navigatie later is ongebouwd heeft mijn dashboardkastje geen ruimte over. Onder de armsteun kan ik precies een cd mapje kwijt.
Beenruimte voor de passagiers is niet enorm, het is toch passen en meten zeker met een maxicosi op de achterbank moet de stoel wat naar voren. De kofferbak is voor ons ruim genoeg, kinderwagen past er prima in met wat tassen erbij.

Betrouwbaarheid
dat is de reden om voor volvo te gaan, ook met deze volvo geen problemen gehad op een losse moer van de voorstoel na die netjes onder garantie is vastgezet.

nog 1 jaar

zo even een update

laatste tijd behoorlijk wat fikse kosten aan de volvo gehad zonder enige bijzonderheden overigens (remblokken, banden) en zeer tegenvallende service van volvo (door schuld garage turbo en koppeling kapot gereden en ik kan zelf maar om n leenauto op zoek, wat nog vele staartjes heeft gehad overigens)
Na 2 jaar moet ik zeggen dat de auto mij ook steeds minder bevalt. Er beginnen wat piepjes en krakjes te komen, de ruimte word steeds kleiner met opgroeiende kinders en het gemak daarmee ook.
Over n klein jaar mag ik om een andere leasebak en dat zal geen volvo zijn, puur om de beknepen ruimte (v50/v60), danwel financieel (ze blijven flink aan de prijs), en de value for money tegenwoordig bij volvo
Mijns inziens was mijn vorige v40 een echte volvo, deze v50 (en de huidige modellen) missen het echte volvo gevoel wat ik ermee had.

Stilletjes aan het orienteren voor n mpv of ruimere stationbak..

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee