Volvo V50 2.0 D Exclusive (2004)
Uitvoering | V50 2.0 D Exclusive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Auto gekocht en bevalt tot nu toe prima als deze rijdt (zie problemen). Wegligging prima, de diesel is prima, goed veel koppel op het juiste toerental beschikbaar. Prive rijd ik een V40 uit 2001 met chiptuning (nu 120 pk en 300 Nm) en deze kan de V50 prima bijhouden. Soms vind ik de V40 zelfs iets beschaafder. Renault maakt dus ook prima common rail diesels! Verbruik van de V50 is ronduit slecht te noemen. Ik haal 6,7 Ltr / 100 km. Boekje geeft 5,7 Ltr /100 km weer. Actieradius is dus erg slecht voor een reiswagen als deze.
Bergruimte is - zoals allen aangeven die V 50 rijden - ook ronduit slecht. Zelf een Porsche heeft meer ruimte! Maar ja, is een keuze van Ford (Sorry Volvo, maar het is toch echt een Ford Focus in een andere jas!) geweest.
Ik heb nu reeds de 3-de EGR klep (storingscode ecm-1412), blijkt een bekend probleem te zijn bij Volvo en ANWB, reeds 3 maal afgesleept geweest. Als laatste nog een probleem met de injectoren gehad (ecm-060b).
Soms houdt de diesel in in de 2-de versnelling en soms bij constante snelheden.