Volvo V50 1.8 Edition I (2006)
Uitvoering | V50 1.8 Edition I |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Vanaf het moment dat de V50 op de markt kwam vond ik hem voor een station een fraai gelijnde auto. En dat vind ik eigenlijk nog steeds. Ook het interieur ziet er mooi uit en alles voelt hoogwaardig aan. De afwerking is top.
Over de rij-eigenschappen niets dan lof. Voldoende sportief om er lekker mee te kunnen rijden, maar toch comfortabel. Deze mix is duidelijk beter geslaagd dan bij de V40. Het onderstel kan duidelijk meer hebben dan de 125 pk’tjes die de 1.8 erop loslaat. Superzuinig is deze 1.8 trouwens ook niet, met 8,6 liter per 100 km. De V40 2.0 verbruikte minder.
Om de 1.8 voldoende levendig te houden hebben ze er bij Volvo voor gekozen om de versnellingen vrij kort te houden. Dit resulteert echter in te veel lawaai bij constante snelheid, doordat de motor dan al vrij veel toeren draait (zo’n 4.000 tpm bij 140 km/u). Dit had van mij anders gemogen, of nog liever een 6-bak.
In ons geval hebben we een Edition 1 uitvoering, dus lekker in de spulletjes (oa automatische dual zone airco, cruise control, regensensor en automatisch dimmende binnenspiegel).
Door de uitstekende stoelen is het op lange afstanden prima uit te houden. Stoelen zijn ook in hoogte verstelbaar en hebben een verstelbare lendesteun. Dit is er prettig. In combinatie met het in hoogte en diepte verstelbare stuur kan je makkelijk een fijne zithouding creeeren.
Iets minder is dat de auto nu na 10 maanden toch een paar kleine rammeltjes vertoont. Hoort niet in deze klasse. Verder is de radio/cd ver onder de maat voor wat betreft geluidskwaliteit.
Een kapotte afstandsbediening voor de centrale vergrendeling. De centrale vergrendeling heeft af en toe wat nukken. Verder probleemloos.
EDIT 13/07/2007:
De V50 is inmiddels een jaar oud. Wat me tegenvalt is dat er inmiddels 2 rammeltjes hoorbaar zijn. Ook de leenauto (V50 2.0D pas 5.600 km gelopen) bij de eerste beurt van de V50 had al een rammeltje. Had beter verwacht van een premium merk.
Daarnaast is een parkeerschade door de dealer slecht gerepareerd. Hiervoor gaat de Volvo binnenkort terug.
EDIT 02/10/2008:
De V50 inmiddels ingeruild op een nieuwe V50 1.8 Edition II. Hieruit blijkt al dat de eerste V50 prima bevallen is. Het enige wat echt storend blijft zijn de rammeltjes die zo nu en dan weer optreden. Hoort gewoon niet bij een auto in deze prijsklasse. Hopelijk heeft het model na de facelift hier geen last meer van.