Volvo V50 1.6D Summum (2005)

Volvo V50 1.6D Summum (2005)

UitvoeringV50 1.6D Summum
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2011

Prima auto

Ik heb de V50 nu sinds 2 jaar in mijn bezit. In die tijd heb ik er ca. 70.000 km probleemloos mee gereden.

Mijn belangrijkste reden voor aanschaf was om tegen redelijke kosten een prettig rijdende, probleemloze auto te rijden. Die verwachting komt uit. Afgezien van het reguliere onderhoud, heb ik de volgende zaken moeten laten repareren, welke niet vreemd zijn bij de leeftijd/km-stand van de auto:
Dynamo, airco (condensor). Verder heb ik in de eerste winter een set nieuwe winterbanden aangeschaft.
De auto rijdt voor mij verrassend prettig en comfortabel. De 1.6D is geen stoplichtsprinter, maar volstaat voor prettig doorrijden, is stil en redelijk zuinig (gemiddeld verbruik tot nu toe: 1:19,2).
De auto bevalt me momenteel zo goed dat ik er nog een tijdje in door wil blijven rijden, in ieder geval zich geen grote reparaties aandienen.

Hij tokkelt vrolijk door

M'n V50 doet z'n Volvo-naam eer aan: Saai! Namelijk niets te melden, hij rijdt zonder problemen door, bij de laatste onderhoudsbeurten niets noemenswaardig aan de hand. In deze staat is 'ie denk ik nog goed voor veel probleemloze kilometers.

Final update

De V50 blijft doorgaan zonder problemen. Hij rijdt nog steeds fijn en ik vraag me af hoe lang dat eigenlijk door kan gaan op deze manier. Hij krijgt gewoon op tijd trouw zijn onderhoudsbeurten en ik zou niet weten waarom hij niet gewoon door zou lopen naar een nog hogere km-stand.
Het enige jammere is dat ik er een tijdje geleden een kleine maar lelijke schade op heb gereden op het rechter voorspatbord en dat de kleur zilvergrijs na verloop van tijd nog saaier wordt dat saai...

Ondertussen ben ik zo tevreden met de V50, maar op basis van het voorgaande toch op zoek gegaan naar een opvolger, weer een V50. Omdat het model geproduceerd is tot en met 2012 ben ik op zoek gegaan naar een type van het laatste bouwjaar. Zo kan ik in een zelfde type door blijven rijden, maar dan wat actueler en met wat meer comfort-verhogende items (leer, stoelverwarming, navi) tegen ongeveer gelijkblijvende kosten.

Dus op zaterdag 10 januari 2015 zeg ik adieu tegen deze V50 en verwelkom ik m'n nieuwe van mrt-2012, een zwarte D2 Limited Edition.
Mochten mensen nog op zoek zijn naar een goedkope betrouwbare kilometervreter: m'n ouwe grijze V50 staat vanaf za. 10-1 te koop bij Milano in Dordrecht.
Dus zaterdag 10 januari zeg ik adieu tegen

7,5