Volvo V50 1.6D Momentum (2005)
Uitvoering | V50 1.6D Momentum |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Confortabele tourwagen
Wat een geweldige auto! Dat was na een paar kilometer de enige zin die ik kon bedenken om deze auto kort te omschrijven.
Het uiterlijk is verzorgd. Hier en daar wat speelse accenten verwerkt zoals de iets uitlopende wielkappen aan de achterzijde. De chromen grille geeft een chique aanblik terwijl de LM velgen een tikje sportiviteit in de strijd gooien. Zeker voor zakelijk gebruik een mooie auto.
Het interieur kent een aantal leuke accenten. Zoals het middenconsole dat deels bestaat uit een dunne, golvende plaat waardoor er 'achter' het middenconsole ruimte is om kleine spullen buiten het zicht neer te leggen.
De half lederen stoelen zitten sportief, maar confortabel. De bediening van alle electronica is eenvoudig, al slijten de kunststof/rubberen knoppen op het middenconsole wat snel. De climate control is helaas wat lastig af te stellen, waarbij de aangegeven waarden niet als waarheid moeten worden. Op gevoel echter is er een prima afstelling te vinden. De stuurbediening, cruise control en overige functies werken naar behoren. Mijn algemene gevoel is dat van een verzorgd interieur.
De ruimte voorin is prima te noemen. Samen met de uitstekend af te stellen stoelen is het dan ook geen probleem een prettige zithouding te vinden. Achterin is de ruimte echter wat beperkt. Zeker de totale laadruimte doet aan de buitenzijde meer vermoeden dan in werkelijkheid het geval is.
Op de weg heb ik de Volvo ervaren als een prettige auto. Het is geen racebeest, maar dat is ook niet de verwachting die ik had. Het weggedrag is erg zuiver. Lekker geveerd, waardoor het gevoel tijdens het rijden vast is. Het geluid van buiten kan nog wel eens wat aan de harde kant zijn, maar wanneer dit wordt gecompenseerd met het Performance Sound System, welke uitstekend klinkt, is dit snel vergeten. De motor zelf overigens produceert geen onnodig lawaai. Dit komt met name van de banden en overige bijgeluiden. De 109pk sterke motor geeft soms het gevoel wat moeite te hebben met het gewicht. Een zwaardere uitvoering kan wat mij betreft geen kwaad, om het 'treuzelgevoel' te voorkomen.
In de tijd dat ik in deze Volvo heb gereden heb ik geen problemen gekend, met uitzondering van een lekke band. Mijn coclusie: een erg prettige auto met meer dan voldoende ruimte. Voor de zakelijke rijder een confortabel vervoersmiddel.