Volvo V50 1.6D Edition I (2006)

Volvo V50 1.6D Edition I (2006)

UitvoeringV50 1.6D Edition I
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2014

Wat een fijne reisgenoot!

Mijn eerste review op deze website. Ik lees ze graag, maar dan nu toch zelf maar eens in het toetsenbord geklommen.

Afgelopen september hebben we deze auto gekocht wegens gezinsuitbreiding. De Opel Corsa werd te klein om alle spullen die zo'n kleintje met zich mee brengt (of eigenlijk doen wij dat dus...) mee te slepen.
Dus op zoek naar een stationwagon.

Ik heb al heel wat auto's gehad, dit is nummer 16.
In overleg met mijn vrouw tot de conclusie gekomen dat we gaan kiezen tussen een Citroen C5, een Audi A4 Avant en een Volvo V50.

De laatste is het dus geworden en ik heb er nog geen moment spijt van gehad!
Een erg fijne auto, superstabiel, redelijk zuinig en (vind ik) erg mooi.
De stoelen zitten fantastisch. Ik ben wel verwend door de fauteuils in de Citroen C5, maar deze bieden een ander soort comfort. Je houden je meer op je plek en je stapt toch uitgerust uit na een lange rit. Daarnaast is de quasi leren bekleding zeer mijn smaak en makkelijk schoon te houden.

De motor loopt mooi, hij is niet de rustigste bij de koude start, maar de rust aan boord op de snelweg maakt dat wat mij betreft goed. We zijn voor deze motor gegaan omdat hij de zuinigste is. Nu valt het niet tegen, maar ook niet mee. Ik denk dat het verschil met de 2.0d niet zo groot is, dus de opvolger wordt ook een wat ruime gemotoriseerd exemplaar.

De uitrusting is riant. We hebben een Edition I gekocht en die heeft eigenlijk alles wat ik wil hebben. Een Bluetooth carkit is door de vorige eigenaar ingebouwd dus niks te klagen. Het enige waar ik nog over twijfel is dee lichtopbrengst van de koplampen. Misschien dat ik er nog een net xenonsetje in zet.

Over de betrouwbaarheid heb ik nog niet zoveel te zeggen. Hij doet 't prima en dat schijnt 'ie nog lang vol te kunnen houden als je de olie maar op tijd ververst. En daarmee bedoel ik elke 10-12000 kilometer.

Het enige probleem dat we hebben gehad is dat de achterklep niet meer open wilde. Na wat lezen of verschillende fora tot de conclusie dat het 3 dingen konden zijn: een microswitch bij de ontgrendelknop, de bekabeling naar de achterklep en het slot zelf. Ik hoorde de elektronica nog werken bij een druk op de knop, dus naar de dealer om te kijken wat het dan wel is.
Inderdaad: het slot. E160,- armer met slot naar huis en ik heb het er in een kwartier ingebouwd. Met dank aan de dealer (Broekhuis in Groningen) voor de service, ik hoefde namelijk het uitlezen en dergelijke niet te betalen.

7,5