Volvo V50 1.6D Edition I (2005)

UitvoeringV50 1.6D Edition I
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2007

Overname van 1e eigenaar

Een andere baan, een andere auto.
Omdat er in het huidige wagenpark nog een 2 auto's beschikbaar waren, een Zafira en een V50, dienden deze eerst ' afgereden' te worden. (auto's worden gekocht ipv geleasd en gaan 5jr of 250d km mee).
Het eerste wat opvalt is dat wieldoppen onder een auto van meer dan 30d euro echt niet kan.
Het tweede wat opvalt, of juist eigenlijk niet. Is het ingebouwde monochrome navigatiesysteem boven de binnenspiegel.
Het derde wat opvalt zijn de buitengewoon prettige stoelen en zitpositie. Ik ben 1,95 lang en 100 kilo en pas niet overal zondermeer in. De stoel kan ver genoeg naar achteren, de zitting blijft onder je onderbenen en je hoeft de stoel niet uit om te kunnen sturen, schakelen etc. Kortom fijn.

De vorige eigenaar is er niet bijzonder zuinig op geweest gezien de krassen en schade links en rechts met name in de auto.

1e beurt

De eerste kilometers gereden.
Die wieldoppen blijven storen..
Inmiddels wat test e.d. gelezen over een V50.
De kaartvakken zijn idd klein (wie heeft ze nog?)
De bekerhouders zijn handig, had wel een klepje over gemogen ofzo.
De stereo is prima (standaard setje?!?)
Hij is comfortabeler dan een opel astra, dwz minder hard, minder stoterig maar niet zo sportief als ze ons willen doen geloven.
Nu hoeft dat van mij ook niet en ik ben eigenlijk wel blij met zo'n uitgewogen weggedrag. Erg goed gelukte mix, niet te hard niet te zacht in basis niet te onderstuurd, erg goed.
Motortje is bescheiden en heeft niks over, maar komt ook niks te kort. Hij pakt wat laat op in de 1e 2 versnellingen en dat is wel is lastig als je even vlot in wilt voegen op een rotonde of oversteken bij een drukke weg. Eenmaal op gang dan doet hij prima mee. Gemiddeld verbuik is 5,5 l/100km en dat vind ik netjes. Als je veel snelweg rijdt 5,9 l/100km.
Ik heb met regelmaat een 1300kg kar er achter hangen en dan kun je merken dat hij dat redelijk (1e en 2e) tot prima (3e, 4e) van de plek krijgt maar dat het verbuik echt omhoog giert 10,8 l/100km!!
Hij blijft overigens wel mooi stevig als je er gewicht achter hangt.
Afgezien van z'n beurt geen bijzonderheden, rammels oid

7,0