Volvo V50 1.6D DRIVe Start/Stop (2010)

Uitvoering | V50 1.6D DRIVe Start/Stop |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste ervaringen
Nadat mijn nieuwe Renault Clio (7 maand oud) pertotal werd gerede door een dronken chauffeur moest ik rap een andere auto hebben. Beginnen rond zoeken op 2de handssites, het werd al rap duidelijk dat het een volvo zou worden omdat deze zeer lang meegaan en veilig zijn (ik heb een vriend met een volvo van al 600 000 km). Door de nieuwe diesel taksen in België was ik vooral op zoek naar een euro 5 of euro 6 diesel en doordat ik veel km rij moest het een diesel zijn en liefst toch redelijk zuinig. Na lang zoeken deze tegen gekomen, het is een ex-leasing wagen dus goed onderhouden, deftige km stand (pas ingereden in volvo termen).
Nu ben ik ongeveer al 7000 km verder en de auto is zalig om veel mee te rijden. De zetels zijn zeer comfortabel, ik rij dagelijks +- 150 km, dan komt dat wel van pas. Ook het verbruik valt niet tegen, met een gemiddeld verbruik van 5,5 l/100km en een dieselprijs van €0,929 is de auto zeer goedkoop om mee te rijden. Een klein tegenvaller is dat er wel wat meer pit in de motor mag zitten, onderin in de toeren moet je wel geduld hebben en bij het wegrijden moet je wat meer gas geven dan dat je gewoon bent bij een diesel. Binnen 1000 km eerste onderhoud ik ben benieuw, ik verwacht niet te veel verrassingen, maar je weet nooit.

Volvo V50 1.6 Handgeschakeld | Navigatie | Cruise control | High Performance Sound |
- 2009

Volvo V50 2.0 D3 Summum | Automaat | 5 cilinder | 100% Dealer onderhouden | Keyless Entry + Start | Leder | Memory | Parkeersensoren | Bi-Xenon |
- 2011

Volvo V50 2.4 D5 Edition II | Origineel NL | Schuif-/kanteldak | Leder | Airco | Cruise Control | Radio |
- 2009