Volvo V50 1.6 Edition I (2006)
Uitvoering | V50 1.6 Edition I |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Update 18 juni 2008
Algemeen
Bijna 2,5 jaar rijd ik nu in mijn v50. Heb 122.512km op de teller staan en ben nog steeds zeer tevreden. Vooral het comfort van de stoelen blijft mij en meerijdende collega’s en vrienden verbazen. Het verbruik is over de jaren iets gedaald. Bij meting blijkt de 1.6 diesel bij 80 in z’n vier beduidend minder te verbruiken dan in z’n vijf!
De actiekleur van de Volvo Ocean Race zorgt nog steeds voor positief commentaar. Het staat hem ook erg goed en het is eens wat anders dan LeaseBakZwart.
Ik ben erg onder de indruk van de prestaties van de 1.6 diesel. Zelfs met 4 mountainbikes op het dak, kun je flink blijven doorrijden! Ik heb een Thule systeem voor auto’s zonder dakrailing. Hierdoor kun je bredere dragers monteren en dus meer meenemen!
Of we weer voor de v50 gaan? In mijn vorige review dacht ik van wel, nu nog steeds. Al lonkt de nieuwe citroen C5 en de Honda Accord ook wel heel erg...
Het voornemen om een 480 aan te schaffen is ook van de baan. Het is uiteindelijk een BMW 320i cabrio geworden. (ook geen straf hoor)
meer over deze auto: http://www.youtube.com/watch?v=1LmzFk2USO8
Oorspronkelijke review:
Sinds februari 2006 rijd ik tot volle tevredenheid deze 1.6 diesel. Ik heb destijds gekozen voor het high performance audio systeem. Zeker een aanrader! De 1.6 diesel is een absoluut kunstwerkje. Qua trekkracht doet hij me keer op keer verbazen. Het schijnt dat softwarematig de motor tijdelijk meer vermogen heeft bij inhaalakties ed. Regelmatig stuiven we met hoge snelheid (+180) over de Duitse Autobahn. De auto is dan erg stabiel en relatief zuinig. Ik haal met gemak gemiddelden van 1:13. Rij je rusiger, dan haal je zelfs de 1:20!
Wintersporter
Had mijn Passat nog wel eens moeite met -23 in Oostenrijk, de Volvo had maar een verassing in petto: Hij liet voor het eerst eens het voorgloeilampje zien!
Wegligging
De wegligging is dankzij het Focus onderstel perfect. Je moet ervan houden, maar de vering is stevig. Mijn dochter van 5 is eindeijk niet meer wagenziek in deze auto!! Zelfs de Fernspas in Oostenrijk komen we probleemloos over... De stoelen behoren absoluut tot de beste in deze klasse.
Laden en Lossen
De v50 laat zich gemakkelijk laden. De tildrempel is laag en je hebt veel laadruimte. Verbaas je collega’s hiermee! Het is ieder keer weer lachen dat de V50 door het leven gaat als kleine auto. De opbergbak met beschermnet is ook erg handig. Ik roep wel eeens dat we de v50 nu kunnen rijden omdat we nog kleine kinderen hebben. Eigenlijk valt het best wel mee met die ruimte achterin. Achterin zitten is geen straf.
Tot slot
Dit is mijn zoveelste Volvo. In het verleden de 240, diverse 740’s en de 960 gereden. Denk er over om een 480ES voor de hobby erbij te nemen... Of we weer een v50 zouden kopen? Ja, dat denk ik wel!
Storingen
Tijdens een snelle rit over de Duitse Autobahn na een mountainbikevakantie meldde de boardcomputer een storing. De brandstoftoevoer werd tijdelijk geminimaliseerd. Na het uit- en weer aanzetten van de auto heb ik de melding niet meer gehad en functioneerde de auto weer naar behoren. (het lijkt wel windows...)
Opgelost tijdens onderhoud maar na een paar maanden begint het koppelingspedaal weer te kraken...
Terugroepactie
Na een terugroepactie om de katalysator te vervangen, ruikt het soms naar diesel in de auto zelf. De garage kan de oorzaak hiervan niet vinden. Omdat ik nog ongeveer een half jaar in de auto moet rijden, laat ik het er maar bij.
Vorige review
krakend koppelingspedaal, defecte cd speler (vuile lens) Inbraak in de auto en een keer schade.