Volvo V50 1.6 D Edition II (2006)
| Uitvoering | V50 1.6 D Edition II |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Nadat ik 225.000 kilometer (nagenoeg probleemloos) in een Ford Ka had gereden, werd het tijd om het eens een paar klassen hogerop te zoeken. Proefgereden in veel verschillende modellen en alleen over de Peugeot 407 hebben we nog even getwijfeld maar het werd uiteindelijk de Zweedse V50 (nou ja, lang niet alles eraan is Zweeds natuurlijk). Ik rijd ongeveer 40.000 km per jaar dus ik ben vooral op zoek naar iets wat degelijk is, zuinig , me wat ruimte en luxe geeft en bovenal veilig is.
De auto rijdt heerlijk, heeft een mooi koppel en een lekkere ’directe’ wegligging. De inrichting is luxe (prima stoelen, automatisch dimmende achteruitkijk, park assist, goeie geluidsinstalatie waar m’n iPod op aangesloten kan worden, etc etc) en sluit wat mij betreft wel aan bij wat je voor die prijs mag verwachten.
Hij rijdt zuiniger dan ik had verwacht. Ik scoor meestal zo’n 5,8-6,0 liter per 100km.
Er zijn eigenlijk maar twee kleine ongemakjes die ik (tot dusver) heb te melden:
- Af en toe maakt de auto alleen maar lawaai bij het starten. Waarschijnlijk staat de startmotor dan even in een ongemakkelijuke stand(?). De tweede keer starten gaat dan weer probleemloos. Het gebeurt me hooguit 1 keer per week dus ik maak er geen punt van.
- De zijramen aan de voorkant hebben me net iets meer windruis dan je van zo’n auto mag verwachten maar ik kan me daar niet zo aan storen.
De dealer is uitstekend, daar ben ik tot dusver bijzonder tevreden over. Afwachten of dat zo blijft als er problemen komen...
Geen problemen.