Volvo S40 2.4 Exclusive (2004)
Uitvoering | S40 2.4 Exclusive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De auto heb ik nog maar kort maar ik heb er inmiddels al dik 1600 kilometers gereden. Deze kilometers zijn mij goed bevallen. De auto is wat kleiner dan mijn vorige auto, een S60, maar binnen valt dat nauwelijks op.
De rij eigenschappen staan op een hoog niveau. Lekker stevig maar ook niet te zodat je nieren gaan wandelen. Verder is de auto zeer goed afgewerkt en zijn er mooie materialen gebruikt. Alles zit op de goede plek en is makkelijk te bedienen. De auto is heerlijk stil, wat als enige nadeel heeft dat je andere zaken zoals bandengeruis weer wat meer hoort. Bij het vervangen van de banden in de toekomst zou ik het huidige merk (Pirelli) niet meer nemen.De prestaties van de auto zijn uitstekend. De 2.4 motor was voor mij al een bekende maar in deze lichtere S40 geeft hij de auto meer dan uitstekende prestaties. Het verbruik is netjes. Ik scoor nu 1:12. Dit was 1:10 in het begin. Maar nu wordt de auto steeds zuiniger. Prima in deze dure tijden.
Beetje vervelend zijn de kleine portiervakjes en het onhandige dashbordkastje. Bekend verhaal inmiddels wat in de autobladen mijns inziens beetje sterk wordt overdreven. Je kunt ook gewoon zeggen dat veel mensen een zooitje van hun auto maken.
Bij aflevering bleek de elektrisch bediende stoel vanuit het geheugen niet voor en uit te gaan. Wel als de stoel los werd bediend. Verder maken de remmen bij parkeersnelheden soms wat piepgeluiden. Verder heb ik nog geen enkel probleem gehad.
De twee bovengenoemde zaken zijn door de dealer inmiddels keurig opgelost.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Volvo S40 - Occasion Aankoopadvies

Volvo S40 1.6D Momentum (2006)

Volvo S40 2.0D Momentum (2005)

Test: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm - Lexus IS 220d - Volvo S40 D5

Volvo S40 2.4 (2004)