Volvo S40 2.0D (2005)

UitvoeringS40 2.0D
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2009

Voorwoord:
Na vele reviews te hebben gelezen op deze site en daar eigenlijk heel veel aan te hebben gehad. Heb ik als auto liefhebber besloten om hier wat energie in te steken. Auto s, garages, etc. Overal waar ik de afgelopen 12 jaar in gereden heb en zaken mee gedaan heb zal ik gaan beschrijven.

De volvo S40 2.0d
Na de Seat Ibiza 5 deurs sport, kwam ik de volvo s40 tegen bij Handelscentrum Bourguignon. De inruil voor Ibiza resulteerde in een bijleggen van 3000,-. Daar kon ik mee leven. De auto heb ik begin januari gehaald.
De auto had 1 beurt gemist en stond op staalvelgen. Ik heb de auto op beurt gestuurd bij Volvo Roelfsema in Tynaarloo (Volvorijders, deze is perfect.
Na deze beurt heb ik het laatste profiel van de banden gereden en deze laten vervangen voor 205/55/16 Winterbanden van Dunlop. De eerste maanden heb ik heerlijk gereden met de auto en doet een Volvo niets onder in verhouding met bv. 2 Audi A3 die ik heb versleten. Ik ben naar Frankrijk op wintersport geweest en haalde een gemiddelde van 1:16. Dit bewijst wel dat de fabriekopgave over verbruik te positief is neergezet. 1:20 ga je nooit halen.
In het voorjaar heb ik via marktplaats orginele sculptor velgen gekocht met 5mm profiel continental banden in 205/50/17. 500,- Nieuwwaarde dealer 1500,-.
Tussentijds de beurten laten doen. Let wel bij deze auto doe je iedere 20.000 een beurt. Eigenlijk tot op heden niets aan de hand met de auto en het leuke is dat een hoop zaken kinderlijk eenvoudig te vervangen zijn. Lampje wisselen bij Audi moest bij de dealer omdat het er het een ander uitgebouwd moet worden!?!?
Bij volvo trek je onder motorkap een soort tentharing weg en de hele licht unit komt eruit. Hoe makkelijk.
Bij 120.000 heb ik de auto laten tunen naar 165pk en 380nm. Niet dat het noodzakelijk is maar wel leuk. De auto is voelbaar vlotter en geeft het gevoel continue over te hebben. Verbuik is nu 1:15 gemiddeld, maar dit is meer omdat het sprintjes trekken nu meer lokt. Op een rit naar zuid-frankrijk (Cannes) haalde ik gemiddeld ook 1:16.
Nu denkt u waar zijn de nadelen. Die heb ik eigenlijk niet, de auto rijdt lekker, is vriendelijk in onderhoud en heeft voldoende ruimte voor een 3 koppig gezin. Kleine puntjes dan. Opbergruimte binnenin (vakjes, etc)ontbreken. De te kleine brandstoftank (52 ltr) waar ik zelf maar 49 ltr in krijg, maar meer ook niet.
Hierdoor heb je maar een bereik van 750km. Beetje weinig voor een diesel. Verder ben ik Audiliefhebber al aardig omgeslagen.