Volvo EX90 Twin Motor Performance Ultra (2025)

Gebruikersreview

Volvo EX90 Twin Motor Performance Ultra (2025)

UitvoeringEX90 Twin Motor Performance Ultra
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Comfortabel maar zeer onbetrouwbaar

Half februari heb ik de Volvo EX90 HSB89S gekocht en 2 weken later opgehaald. Ik vond de EX90 niet een hele fraaie verschijning en was nogal huiverig door de vele (online bekende) kinderziektes. Zo in het zwart met de zwarte wielen vond ik het toch wel een erg mooie auto en ben ik toch gevallen voor deze auto en heb deze aangeschaft bij Volvo dealer Bluekens.

Uiteraard heb ik wel mijn zorgen geuit naar de verkoper m.b.t. de kinderziektes maar die verzekerde mij dat deze EX90 voorzien was van de nieuwste computer en dat daarmee alle problemen verleden tijd zijn. 1 van de directeuren rijdt ermee dus dan moet het wel een goede auto zijn.

Tijdens de proefrit kreeg ik de melding dat er iemand linksachter op de stoel zat en dat de gordel niet vast zat. Heb ik bij terugkomst gemeld, was niet te verklaren maar hoogstwaarschijnlijk eenmalig.

11 maart, 2 weken na ophalen van de auto:
- gordelmelding linksachter terwijl ik alleen in de auto zat
- auto wil niet op slot omdat er nog iemand in de auto zit
Gemeld bij de dealer, advies om bij de lokale dealer langs te gaan.

16 maart weekend weg met vrienden
- auto wil niet open
- vervolgens niet gestart
- starten lukte, navigatie start niet op
- Apple CarPlay start niet op
- gordelmelding linksachter als er niemand zit
- bij aankomst auto gaat niet op slot
Erg leuk als je net een nieuwe auto hebt en met 3 andere kerels onderweg bent. Het gespreksonderwerp dat weekend was wel bekend.
Daarnaast kom ik lang niet in de buurt van de WLTP van 560 km, ook niet in de door de dealer realistische waarde van 455 km maar komt de teller na 100 % volladen niet verder dan 390 km.
Ik heb gevraagd of de dealer de auto wilde terugkopen, deze maandagochtend auto heb ik weinig zin in. Bovendien heb ik bij aanschaf gevraagd hoe het zit met de kinderziektes maar die waren verleden tijd volgens de verkoper.
Kwam niet echt reactie op vanuit de verkoper behalve we gaan ernaar kijken.

18 maart diverse filmpjes gestuurd
- linksachter geeft eigenlijk altijd een gordelmelding
- rechtsachter doet nu ook gezellig mee
Beide achterstoelen zijn leeg
- auto gaat niet op slot
Aangegeven dat ik er nu echt wel zat van ben

Eind maart auto voor de eerste keer opgehaald door de dealer. Naast de gebruikelijke storingen komen deze nu ook met regelmaat voor:
- spiegels klappen niet altijd volledig open en gaat ook niet altijd dicht bij op slot zetten
- navigatiescherm start niet op en lijkt de plaats niet te kunnen bepalen
- lane departure grijpt op de meest onverwachte momenten in terwijl ik deze in het menu heb uitgeschakeld
- dashboardkastje gaat niet open
- verbinding met carplay en telefoon komt niet altijd tot stand
- 1 x aan het begin van een rit stop onmiddelijk in beeld. Na op slot en open zetten weer weg
- auto gaat niet in D maar wilde alleen achteruit. 2 x uitgestapt, deur op slot en weer open uiteindelijk deed ie het.
- als ik gebeld word in de auto geen beeld, wel geluid
- actieradius blijft bedroevend slecht
In plaats van ophalen en repareren kies ik liever voor terugverkopen. Dealer houdt het bij ophalen en repareren.

10 april auto weer terug van reparatie
Van alle bovenstaande klachten is eigenlijk alleen het dashboardkastje gerepareerd.
Diverse filmpjes gestuurd tijdens het rijden met o.a. de gordelmeldingen ondanks lege stoelbezetting en het niet op slot krijgen van de auto.

17 april dochter moet naar Schiphol gebracht
Naast de altijd aanwezig gordelmeldingen en het niet op slot krijgen deed de cruise control, de navigatie en de Apple Carplay het niet, met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen. Daarnaast kreeg ik met geen mogelijkheid de auto op slot op Schiphol, erg fijn hoor. Heb de auto maar open laten staan.
Wederom verzocht om de auto terug te kopen. Dealer kiest wederom voor reparatie.

Ik zal de verdere details besparen maar de auto is nog 2 x teruggeweest voor reparatie en ze hebben het probleem niet kunnen vinden en oplossen. De dealer kan de meldingen daar ook niet opwekken. Na de laatste reparatie suggereerde de dealer min of meer dat ik de klachten heb verzonnen en dat er maar een onafhankelijke partij een oordeel moet vellen.

Daar had ik geen zin meer in. Ik heb nu 5 maanden een auto die ik in de praktijk 3 maanden heb kunnen gebruiken met alle aanwezige ongemakken. Ik had inmiddels meer dan genoeg van de auto, was het vertrouwen ook volledig kwijt en heb de auto inmiddels (met tussenkonst van een advocaat) met een hoop verlies weer terugverkocht aan de dealer. Daar staat deze mooie zwarte bolide nu weer te koop.

Mijn conclusies:
Auto rijdt en stuurt echt bovengemiddeld goed. De geluidsinstallatie van Bowers en Wilkens klinkt ook subliem. Als je daarnaast overal de weg weet, inmuun bent voor jengelende gordelsignalen, onverwachts ingrijpende lane departure, slechte telefonische bereikbaarheid en je het aandurft om je auto niet op slot te zetten is de HSB-89-S jouw match.

4,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee