Volvo EX30 Twin Motor Performance Ultra (2024)

Volvo EX30 Twin Motor Performance Ultra (2024)

UitvoeringEX30 Twin Motor Performance Ultra
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Een mini polestar

Heerlijke auto.
In december geleverd met 10000 km.
Oorspronkelijk zouden we na een XC40 PHEV en Zoe naar een Renault 5 gaan, maar gezien de toezeggingen die niet nagekomen werden en de melding dat VTG niet voor juli 2025 leverbaar zou zijn, de order gecanceled en in een week tijd bij onze volvo dealer van der Wulp een jong gebruikte ex30 in de ultieme uitvoering gekocht een twin performance ultra in moss yellow en het grijze woolblend interieur.
Gelijk een grote vuurdoop naar eurodisney. Onze ervaring op lange afstanden, om de 2,5 uur een koffiepauze en tegelijkertijd laden. In Nederland en Frankrijk is dat goed te doen, maar in Belgie. Een snellader die 100 kWh zou moeten leveren, maar die niet boven de 3 uitkwam. Gelukkig een Fastned in de buurt die wel 150 kWh leverde.
Wat kan ik zeggen over de auto, heerlijke reiswagen als je met een niet te groot gezelschap ben. Voor ons tweeën groot genoeg, en als onze dochter mee gaat is het ook goed te doen. Stoelen zijn minder zacht als in de XC40, maar wel comfortabel. Als je door de vele bemoeizuchtige waarschuwingen heen kijkt, dan kan je ze wel misbruiken. Je blijft er in ieder geval wakker van.
In de koude periode is het rijberijk 330 km bij 100% , nu 380 km. Korte ritjes in het dorp, dan 24 kWh, of 36 kWh als er weer een BMW/Porsche een slechte dag bezorgd moet worden. Op lange einden , snelweg, 18 kWh. Wat een prettige bijkomstigheid is, is het trekgewicht. Hoewel we onze caravan verkocht hebben, en wat vakantieritten met een gehuurde camper hebben gedaan en gaan doen, overwegen we toch weer om op vakantie te gaan met een caravan. Maar dan wel trekkend.
Veel is al gezegd over de software, autovisie fakkelde het af, maar reed met de eerste versies. Zelf heb ik 1.5.2 en dat is prettig, zeker het openen met je iphone. Jammer dat de tweede iphone niet gekoppeld kan worden, maar dat schijnt opgelost te worden. Ook de issues met de trekhaak. Je moet het met een bepaalde snelheid wegklikken, anders blokkeert hij niet. Meer storend is het niet kunnen gebruiken van de adaptive cruise control. Wat wel opvalt bij een aanhanger, of caravan, is het soepele wegrijden. Ik was dat wel gewend van onze XC40, maar dit is een ander level.
Het rijgedrag is heerlijk, het lijkt alsof je met een hothatch rijdt. Redelijk scherp sturend, niet overhellend en niet deinend. Laatst weer gereden in een EC40, dan merk je het verschil. We krijgen ook veel positieve commentaren op de kleur, jammer dat het eruit gaat, maar wacht de 850 T5R cream yellow, had ook een kort productie leven, en is nu het meest gezocht. Wel heb ik de wieldoppen eraf laten halen en naafdopjes en boutdoppen erop gezet. Leuk dat er zoveel customising wereldwijd met dit model plaats vindt, en bijna allemaal sportief. Zeker geen spijt van de aanschaf.

9,5

PRIVATE LEASE Volvo EX30