Volvo C40 Recharge Twin Ultimate (2022)
Uitvoering | C40 Recharge Twin Ultimate |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Wat een fijne auto
Mijn allereerste volledig elektrische wagen, hier voor een link&Co.
Augustus besteld en eind maart levering.
De eerste 4000 km zitten er op en tot mijn verbazing is die zuiniger dan verwacht en ben echt geen slome rijder, wel een die zich houd aan de limieten en standaard bijna altijd met cruise control werkt.
Verbruik op dit moment tussen de 16,8 en 19,2.
Erg comfortable auto de opmerkingen over het kleine achter raam deel ik persoonlijk niet heb er dom weg geen last van. Soms wel het gemis van de achteruit wisser. Stoelen erg comfortabel goed instelbaar. Weg ligging meer dan goed, even wennen aan one peddel drive , maar zou nu niet anders meer willen. Fijne rij ondersteuning en voor mij belangrijk apple CarPlay. Draadloos gsm laden werkt echt goed. Binnen kort kleine rond trip door Engeland ben benieuwd hoe dat gaat qua klim en laadpunten.Wat fijn is is de kleine kofferbak onder de motorkap stop er de laadkabels in en de pech ver-helping spullen. Zoals ik de auto nu ervaar zou ik hem zeker opnieuw kopen.
Update
Ondertussen 16500 km verder en hoe langer in bezit hoe enthousiaster ik wordt van de auto. Het is vooral de gewenning in het begin daar die zich met veel zaken bemoeid waar je als gebruiker moet mee leren omgaan. Nu met meer dan 16000 op de teller is de gewenning er geheel en dat maakt de auto nog plezieriger om in te rijden. Mij verbaast nog steeds hoe zuinig die is rij buiten inhaal actie nooit harder dan 100 weliswaar het gemiddelde gebruik ligt rond de 18.3. Ook met regelmatige ritten naar de Ardennen en Zuid Engeland is het verbruik nooit hoger gegaan. 1 x een probleem gehad dat die niet wilde starten compleet dood leek, na een reset werkte de auto weliswaar weer maar waren de schermen volledig uit en viel er dus ook niets in te stellen qua airco navigatie geluid ed. Na in de garage een software update geen verdere problemen meer gehad tot nu toe.

Volvo C40 Single Motor Plus 69 kWh | Panoramadak | Stuur/stoelverwarming | Camera | Adaptive Cruise
- 2022

Volvo C40 RECHARGE 408 PK TWIN INTRO EDITION 78 KWH + WEGKL. TREKHAAK | 360 CAMERA | PANORAMA | HK | CARPLAY | ADAP. CRUISE

Volvo C40 Twin Intro Edition 408pk/78kWh AWD | Trekhaak | Getint glas