Volvo C40 Recharge Twin Pure Electric Intro Edition (2021) #2
Uitvoering | C40 Recharge Twin Pure Electric Intro Edition |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Mijn eerste week elektrisch
Mijn allereerste elektrische auto. Als echte petrolhead in een elektrische auto gaan rijden is een grote stap. Mijn ervaring met elektrische auto's is eigenlijk nihil te noemen. Na een aantal proefritten in diverse merken zijn we uiteindelijk weer op Volvo uitgekomen. Misschien ook wel omdat het vertrouwd aanvoelt. Vorige auto was een C30, en daarvoor hebben we een XC70, een V70 en een tweetal 945's gehad. Dus ergens zit er wel een voorliefde voor Volvo. Uiteraard ook wel in andere merken gereden, hoofdzakelijk Peugeot's.
Maar terug naar de rijervaring in de eerste week. Voor mijn werk als zzp'er ben ik dagelijks te vinden in Amsterdam en/of Leiden. Dat is vanaf het noorden, hou het maar op omgeving Assen, een aardige rit. Dit is mij de eerste week niet tegen gevallen. Om te beginnen met de stoelen, deze zijn wat mij betreft de overtreffende trap van de altijd al comfortabele Volvo stoelen. Goed verstelbaar en in ons geval met geheugen. De adaptieve cruise control met lane-assist bevalt erg goed. Wel even wennen dat de auto meestuurt maar na een aantal km went het al snel. De one-pedal drive is serieus fantastisch. Ook hier in het begin even wennen, maar ik zou nu al niet anders meer willen. De kofferbak is voor mij een verademing, maar ja de vorige (C30) was dan ook serieus klein te noemen. Eén kanttekening is voor de verlichting, op het moment dat groot licht gebruikt wordt en er langs de weg borden staan, is het licht zo fel dat je jezelf dus verblind. Eerste indruk is dus erg goed. Al met al vind ik het zelf een erg geslaagd model. Binnenkort meer over deze hele fijne auto.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5