Volvo 940 GL 2.3i (1992)
Uitvoering | 940 GL 2.3i |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Zeer comfortabele en zeer betrouwbare auto. Vanwege hoog jaarkilometrage rij ik op LPG. Deze auto is als een van de weinige zeer geschikt voor het rijden op LPG. Zuinig rijden is er alleen niet bij, 1 op 7,5 op LPG bij een redelijk tempo (veel snelweg met 140km/u). Doordat het nog een "oude" LPG installatie betreft betaal ik per maand bijna 100 euro aan wegenbelasting. Toch is het voor mij nog steeds voordelig om op LPG te blijven rijden. De afschrijving is nihil en de onderhoudskosten zijn ook redelijk laag. Ik had toevallig pech dat de koppeling vervangen moest worden, maar verder niets dan het reguliere onderhoud. Veel van het onderhoud is bovendien gemakkelijk zelf te doen, je kan bijna om het motorblok heen lopen en de techniek is vrij simpel. Verder is het een auto die heerlijk rijdt. De stoelen zitten subliem, de wegligging is goed, ondanks de starre achteras. Er is ruim voldoende ruimte voor 4 personen incl bagage.
Koppeling (slijtage) 200000km
Distibutieriem, V-snaren, rotor+verdeelkap, nieuwe bougiekabels, olie+filter, luchtfilter, klepdekselpakking. (zelf uitgevoerd met Haynes boek erbij, totale kosten 210 euro) 250000km