Volvo 940 GL 2.3i (1991)
Uitvoering | 940 GL 2.3i |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Toen mijn vader overstapte naar een Passat kon ik voor een aardig prijsje (f 12.500, nu € 5.672,25) zijn 8 jaar oude Volvo 940 overnemen. Schitterende auto: altijd binnengestaan, nooit iets mee gehad, nooit "mishandeld", en voorzien van vele gemakken: automaat, cruise-control (toen al!), open dak en nog zo wat. Het is de spreekwoordelijke tank, maar wat een zalige auto: je rijdt bijna koninklijk, hij nodigt uit tot "relaxed" rijden.
Natuurlijk: te groot voor mij alleen (meestal). En niet zuinig: 1:8. En niet ècht goedkoop in onderhoud (maar: 12 jaar oud, wat wil je?).
Echter: afschrijving bijna nihil. En mede dankzij de cruise-control: nog nóóit een bon gehad voor te hard rijden.
In het begin twee winters achter elkaar één keer met een lege accu gestaan (waarschijnlijk door het te overvloedig gebruik van én achterruitverwarming én stoelverwarming bij het rijden van relatief korte stukken). Motor van de centrale vergrendeling rechts voor stuk geweest.