Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 140pk Highline (2006)
Uitvoering | Passat Variant 2.0 TDI 140pk Highline |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Prachtige auto, zowel van buiten als van binnen. Stoelen zitten als gegoten. Volop bergruimte en een enorme bagageruimte. Eletronische handrem na enige gewenning best handig. Koppeling is licht te bedienen voor een auto met een koppel van 320 Nm.
Motor presteert prima, ook onder de 2000 toeren. Bij 100 km/h in de 6e versnelling voldoende acceleratie. Motor is stil (in elk geval t.o.v. de 1.9 tdi).
Toch voel ik me genoodzaakt om de grote lofzang over deze auto iets te temperen.
In de reviews die ik tot dusverre tegenkom lees ik enkele positieve berichten over het veercomfort. Dit is echter een punt van kritiek van mijn kant.
Tijdens een proefrit wordt je gegrepen door de schoonheid van de auto en in mijn geval de 2.0 tdi dieselmotor.
Na enige gewenning hieraan valt me echter op dat tijdens het ontwerp van het onderstel enkel is gedacht van: de vorige werd slap/week beoordeeld, laten we dit maar eens stevig aanpakken. Het resultaat vind ik een ietwat nerveus onderstel dat geen weg weet met kleine oneffenheden terwijl diepere kuilen worden genomen met grote veerwegen.
Toen ik bij de dealer vertelde dat de Opel Vectra hier veel beter scoort werd verteld dat alle Amerikanen (General Motors) zacht geveerd zijn maar dweilen zijn op de weg. Enigzins geirriteerd dus.
Jammer, want met een iets verfijnder onderstel, is de nieuwe passat een auto die zijn broer met 4 ringen behoorlijk in vergelegenheid kan brengen.
Of zou men bij VAG hierin bewust onderscheid maken?
Desondanks kan ik de Passat iedereen aanbevelen want het is een mooie en erg praktische auto met een goede uitstraling.
Wielen bleken niet gebalanceerd.