Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 110pk BlueMotion Comf. (2009)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat BlueMotionVolkswagen Passat BlueMotionVolkswagen Passat BlueMotionVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat BluemotionVolkswagen Passat Bluemotion

UitvoeringPassat Variant 2.0 TDI 110pk BlueMotion Comf.
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Comfortabele Auto

Na wikken en wegen tussen een Mondeo, nieuwe Avensis en Laguna en Grand Scenic toch uiteindelijk voor de Passat gekomen. Mede vanwege de Gunstige leaseprijs, toch nog steeds mooi uiterlijk (zelfs na 4 jaar op de weg, ruim (maar dat zijn de andere eigenlijk ook wel).

De auto nu 6 weken in bezit en hij bevalt goed. Ik moet zeggen dat de 110pk geen scheurijzer is, ik mis wel de korte tussen sprintes, maar goed dat hoort natuurlijk ook niet bij een Bluemotion model.
Als de auto eenmaal opgang is rijdt hij erg comfortabel, lekker stil vergeleken bij de oude 1.9 diesels en relaxed.

De Comfortline Bluemotion is aardig uitgerust, als extra's heb ik het dynamic pakket genomen, privacy glass, parking sensoren (erg handig aangezien de auto niet echt heel goed zichtbaar is naar achteren, licht& zicht II. 17`inch LM. Daarnaast de gromen lammellen als extras gedaan (zat niet meer op 2010 Bleumotion model).

Bij 6000km winterbanden eronder laten zetten. In eerste instantie een probleem ivm de 17`banden voor de lease maatschapij. Er is mij nu gezegd dat ik er geen sneeuwkettingen meer onder kan doen (iemand ervaring mee?) aangezien er niet genoeg ruimte in de wielkast is. De auto is ivm Bluemotion iets verlaagd.

Update december 2

De auto bevalt nog steeds erg goed. Alleen kan ik maar niet wennen aan regensensor. Je kan hem instellen op gevoeligheid, maar het lijkt wel of die dan ook nog steeds weer afwijkt. In het donker heb ik het idee dat de sensor het nog minder doet. Het duurt soms lang voordat de wisser in actie komt, en als die eenmaal aanslaat gaat de wisser soms als een dolle heen en weer is welleicht gewenning

Het start/stops systeem werkt ook goed. Ik was er in eerste instantie sceptisch over (je kan het uitzetten), maar in de praktijk werkt het prima. Je moet wel de auton in z'n vrij zetten en koppeling loslaten voordat hij afslaat. Maar zodra je de koppeling weer indrukt slaat hij direct weer aan.

Waar ik ook wel tevreden over ben is de RSN310 navigatie. Afgezien van het feit dat je per land een dure CD (a €150) moet kopen, niet meer van deze tijd denk ik zo. De navi werkt wel erg goed, ook met de file meldingen en de route verleggen als er een file aankomt. Wat ik wel mis is dat het systeem niet aangeeft om voor een andere route te kiezen, wat sommige systemen wel doen, die laten de keuze aan de bestuurder. Misschien is dat wel mogelijk?

Het is een 2.0TDI CR, maar ik mis toch af en toe het duwtje in de rug, wat ik bij de Leon (oude 1.9TDI) wel had. Maar dit zal ook met het gewicht van de Passat te maken hebben. Probeer hem wel goed in te rijden (als dat tegenwoordig nog uitmaakt)en er geen luie auto van te maken :-)

Verbruik gaat ook de goede kant op, gemiddeld nu 1:18, met meest snelweg/file rijden.

7,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Passat