Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 105pk Comfortline (2006)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat BlueMotionVolkswagen Passat BlueMotionVolkswagen Passat BlueMotionVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat BluemotionVolkswagen Passat Bluemotion

UitvoeringPassat Variant 1.9 TDI 105pk Comfortline
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

30/06/06 Medio september 2006 hoop ik de sleutels in ontvangst te nemen van de VW Passat Variant 1.9 TDI Comfortline Business. Lang rondgekeken, lijst uiteindelijk gereduceerd naar 3. VW Passat Variant, Toyota Avensis Statio en Volvo V50. Volvo viel snel af, aangezien ik dit persoonlijk geen volwaardige station vindt qua ruimte. Toyota Avensis Station rijdt ik nu als voorloopauto, in het begin was ik aangenaam verrast! Nu drie maanden verder, weet ik waarom ik geen Toyoya wil. Afwerking is goedkoop, motor trekt in de eerste 3 versnellingen discutabel slecht! Er begint steeds meer te rammelen en te trillen, kortom voor een nieuwe auto (ik kreeg deze voorlopauto met 102km op de teller) een tegenvaller.

De Passat oogt naar mijn mening elegant en stoer. De Comfortline met Business-pakket geeft een complete set voor een acceptable prijs. VW is niet goedkoop, maar ik heb zelf erg goede ervaringen met dit merk. Zo snel ik de auto in mijn bezit heb, zal ik mijn bevindingen hier plaatsen. Hopelijk is mijn gevoel en keus zo goed als dat ik nu denk...

06/06/08 Bijna twee jaar verder tevreden over deze Passat, al zou ik wel een zwaardere motor hebben gekozen (2.0, 140pk) mét automaat. Je mist in de 1.9 duidelijk een zesde versnelling als je harder da 140km/u rijdt. Daarnaast is pijlnavigatie een prima en vooral goedkoper alternatief, toch zou ik volgende keer meer investeren voor dvd-navigatie. De stoelen vallen mij ook een beetje tegen, als je echt een lange rit maakt. Ik mis wat meer steun, ze zijn naar mijn mening net iets te groot en te zacht. Ook zou ik zeer waarschijnlijk leer of halfleer(highline) kiezen bij een volgende auto.

Conclusie tot op heden? Prima auto voor een acceptabel bedrag met een zee van ruimte. Je merkt wel dat er op sommige aspecten op de kwaliteit in geboet is, na een jaar merk je dit al snel. Ik ben nu over de helft met mijn leasecontract maar ben niet zeker of ik weer een Passat zou nemen. Buiten het feit dat mijn werkgever mij meer ruimte in het leasebudget heeft gegeven, zal ik toch eerder neigen naar de BMW Touring of de Audi A6 Avant. Je betaalt absoluut veel meer, maar je krijgt er ook veel meer voor terug. Kwalitatief moet VW zich toch eens achter haar oren krabben, na mijn 4de VW gaat het erg bergafwaarts naar mijn gevoel....

Veel problemen gehad met de automatische vergrendeling, waarbij de deur bij de bestuurder niet meer op slot wilde. Uiteindelijk is het complete mechanisme in de deur door dealer vervangen, dat bleek te helpen.

Een probleem waar ik veel over lees, is de taal binnen RNS300. Ook ik heb hier helaas last van, het is erg frustrerend. De RNS300 schakelt sinds kort bij elke nieuwe start over op de taal van het dashboard. Aangezien de RNS300 wel beschikt over de Nederlandse taal maar de boardcomputer niet, zit hier een groot conflict in. De garage heeft nog geen uitkomst kunnen bieden, bij een volgende beurt gaan ze de computer compleet uitlezen zodat hopelijk het euvel verholpen kan worden.

De knopjes in het bestuurderportier voorde bediening van de ramen zijn niet van een hoge kwaliteit. Binnen twee jaar bladert de zwarte deklaag af van het meest gebruikte knopje waardoor je de ’lelijke’ witte onderlaag ziet. Erg slordig! De garage houdt het op slijtage door gebruik, lijkt mij wel overdreven.

Verder weigert de RNS300 nog wel eens de navigatie cd, dit kan ook tijdens het navigeren gebeuren. Als je op een cruciaal punt zit, dan kan dat erg lastig zijn als je dan niet weet waar je naartoe moet. Daarnaast vind ik het erg onhandig dat je eigenlijk elk jaar een nieuwe cd zou moeten kopen om alle nieuwe straten ook in het systeem te kunnen herkennen. Wij wonen in een nieuwbouwwijkje dat hij niet kent, gelukkig weet ik de weg naar huis te vinden;-). Aangezien het een leaseauto is, ben je niet snel genegen om elk jaar een nieuwe cd van meer dan €100 aan te schaffen. Er zou eigenlijk een update van een paar ’tientjes’ per jaar mogelijk moeten zijn.

De mobiele telefoon cradle van het business pakket werkt van verre vlekkeloos! Soms laadt hij wel op maar blijft het toestel vergrendelt. En soms laadt hij niet op maar kun je wel op nemen. Daarnaast wordt het geluid automatisch zachter in een gesprek. Als je hem dan harder zet, dan krijg je bij een volgende gesprek de schrik omdat je vergeten was deze zachter te zetten. Voor mij alleen nog Bleutooth, hopelijk werkt dit beter.

7,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Passat