Volkswagen Passat Variant 1.8 16V TSI Highline (2008)
Uitvoering | Passat Variant 1.8 16V TSI Highline |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik rij deze auto sinds begin juli en heb inmiddels ca. 12.000km gereden. Voordat ik voor deze VW koos heb ik met vele andere merken/modellen gestuurd. Ook al omdat mijn werk dit met zich meebrengt. (Huurauto\'s, van merk A tot Z, en vaak een paar honderd kilometer per rit)
Uiteindelijk toch voor VW gekozen omdat m.i. de prijs kwaliteits verhouding erg goed is. Op deze auto zitten bijna alle denkbare opties, vergeleken met andere merken (BMW3 of 5, Audi A4 of A6, Volvo V50 of V70) is het bij VW toch allemaal iets goedkoper. Dus meer \"spielerei\" voor hetzelfde geld. (Dynamic, Executive plus en advance pakket)
De auto zelf is erg comfortabel, de motor is een zegen, de automaat maakt het allemaal nog comfortabeler. Verbruik tot nu toe ca 8.8ltr/100km. Ook snelle autobaanritten in Duitsland inclusief. (voor de liefhebbers 240km/h op de teller, zie foto) Ruimte in overvloed. Afwerking net niet helemaal Audi, rijcomfort echter zeker wel dan niet beter. Bochtverlichting (onder de 40km/h schakelt ie aan, is super), bij de verwarmde voorruit zijn de piepkleine draadjes hinderlijk, vooral \'s-avonds bij tegenliggers.
RNS510 navi werkt goed en redelijk snel. Optioneel \"sound\" pakket besteld, wat een geweldig geluid!
geen problemen te melden tot nu toe.