Volkswagen Passat Variant 1.5 eHybrid 204pk R-Line Edition (2025)
| Uitvoering | Passat Variant 1.5 eHybrid 204pk R-Line Edition |
| Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 8 km |
| KM-stand laatst | 2.250 km |
Toch jammer
Nieuwe werkgever, nieuwe auto. Mijn vorige auto was een Volvo V60 T6; na 90.000 kilometer had ik er geen enkel probleem mee gehad. Helaas moest ik deze bij mijn oude werkgever achterlaten. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor een Volkswagen Passat R-line e-Hybrid. De auto is door de leasemaatschappij besteld en kon snel worden geleverd, aangezien het een voorraadauto betrof.
De auto heb ik op vrijdagmiddag opgehaald bij dealer Huiskes Kokkeler. De levering verliep prima, er werd alle tijd genomen en daarna kon ik snel de eerste kilometers maken.
Wat opvalt, is dat de auto lekker stil is en de stoelmassage heel erg fijn. Het is even wennen aan de nieuwe indeling van de stengels rondom het stuur. De echte knopjes zijn heel fijn (ik heb ook een ID.4 met haptische buttons gehad, wat een ramp). Na een eerste rit van 220 kilometer naar huis heb ik de auto voor het eerst thuis aan de lader gehangen.
De volgende dag kreeg ik de melding: "Hybride systeem werkt niet goed. Werkplaats opzoeken, alstublieft." Teleurstellend, maar oké, het kan gebeuren. Ik kon wel gewoon met de auto rijden, maar had helaas geen verwarming. (Dat is best fris in november.) Snel heb ik een afspraak gemaakt bij de dealer in Rotterdam om de auto te laten uitlezen en controleren. (Bij het maken van de afspraak werd aangegeven dat ik gewoon mocht doorrijden met de auto.) Enkele dagen later ben ik dus naar de dealer gegaan, met als resultaat van het uitlezen: "Auto is defect" (no shit, Sherlock), maar u bent hem ook MINIMAAL een week kwijt.
Nou, lekker dan. "So now we wait." En de vraag die je dan best mag stellen: Waarom? "Nou, de onderdelen moeten we bestellen en er zijn geen monteurs beschikbaar."
Zodra de auto weer terug is, zal ik een update geven, maar voorlopig is dit wel een teleurstellend begin van de relatie met de Passat B9.
Het wachten is begonnen.
weer een weekje verder
De auto is na een verblijf van 14 dagen! weer terug van de dealer. De verwarmingsunit van de hoogvoltage unit is vervangen. Deze functioneert nu weer. En dat maakt de temperatuur in de auto een stuk aangenamer. De melding is ook weer weg. Helaas duurde het vervangen zolang omdat de dealer helaas niet voldoende opgeleide monteurs heeft die aan elektrische of hybride voertuigen mogen werken. Maar goed de Passat is dus weer terug.
wat gaat goed; de auto is stil, rijdt prettig en heeft een voorspelbaar weggedrag. zithouding en overzicht rondom de auto zijn prima.
Wat er minder aan de auto is: na elke start dien je alle instellingen opnieuw in te geven (sportstand, snelheid meldingen etc.) dit is echt gekmakend. waarom kan dit niet per gebruiker als voorkeur worden opgeslagen. daarnaast reageren de noodingreep systemen veel te vroeg en abrupt. in het drukke Nederlandse verkeer is dit echt verschrikkelijk en onnodig. De EU is hier echt doorgeslagen is het opleggen van wetgeving. Daarnaast kan je merken dat de ontwerpers van de IU geen muziek liefhebbers nog leaserijders zijn. want waarom wordt de KM stand niet vermeld en de tijd en temperatuur twee keer vermeld op dashboard en scherm. elke tankbeurt kan je opnieuw zoeken naar de KM stand.
Ondertussen staat de auto ook op winterbanden (Continental TS870-P) Stil en geen verschil in verbruik met de zomerbanden (Bridgestone Turanza) en de grip is prima voor winterbanden.
Ook zijn de originele (Thule) dakdragers aan het assortiment toegevoegd. Deze passen perfect, en de skibox is daardoor in 5 minuten te monteren. Laat de winter maar komen.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volkswagen Passat Variant 1.5 eHybrid 272pk DSG/AUT R-Line Wegklapbare trekhaak, Panoramadak, Harman/Kardon, Leder
- 2025

Volkswagen Passat Variant 1.5 eTSI 150pk Elegance | Alcantara | Head up | Camera | Dode hoek | Rijklaar incl. garantie
- 2024

Volkswagen Passat Variant 1.5 eHybrid 204pk Business | SoH 100% | Trekhaak | Achteruitrijcamera | Stoelverwarming | Navigatie
- 2025

Waarom de Volkswagen ID7 nu al (bijna) de betere Passat is

Plug-in hybride Volkswagen Passat en Volkswagen Tiguan goedkoper

Afscheid duurtest Volkswagen Passat - In SUV-tijdperk ga je flinke stationwagon extra waarderen

Volkswagen Passat Variant 1.5 eTSI (2024) - Op de rollenbank