Volkswagen New Beetle 2.0 Highline (1998)
| Uitvoering | New Beetle 2.0 Highline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1998 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 42.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
In navolging van een vriend van mij, heb ik een auto uit Duitsland geimporteerd. Eerst was ik op zoek naar (weer) een Alfa; een GTV om precies te zijn. Tot mijn oog op de New Beetle viel en ik direct enthousiast werd. Na een internetsearch heb ik een aantal adressen geselecteerd en een route uitgestippeld. De eerste NB op de route was direct liefde op het eerste gezicht; met name de grote sierlijke velgen (18’) deden het. De blauw metallic lak (Techno Blue) i.c.m. de beige bekleding geven hem een chique uitstraling.
Tijdens de proefrit merkte ik wel direct het nadeel van grote velgen; het lijkt wel alsof er bijna geen vering in de wagen zit. Iets anders wat direct opvalt is de enorme ruimte; het lijkt wel een space wagon! Eventuele passagier betalen hiervoor overigens de tol; het is eigenlijk een tweezitter.
Ik heb zelf aantal accessoires aangebracht. Een Laser einddemper (zeer mooi, maar bescheiden geluid), Lexus-look achterlichten en een bescheiden spoiler. Deze laatste is zonder boren in 30 minuten te monteren en heb ik uit de USA laten komen (merk ATS design, +/- €420 inclusief porto en invoerbelasting).

Zo wild waren de jaren nul bij Volkswagen: Phaeton en Beetle RSi

De Volkswagen New Beetle was simpelweg niet leuk genoeg

Barrelbrigade 2021 - Volkswagen New Beetle - Op de rollenbank

Barrelbrigade 2021 - Volkswagen New Beetle - Zo goed als nieuw