Volkswagen Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline (2008)
Uitvoering | Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
UPDATE:
De Skoda Octavia werd afgeleverd dus mocht ik de sleutels van de Jetta afgeven. Ik heb in die 5900km geen enkel probleem gehad, zelfs geen olie bijvullen dus de TDI motor heeft zijn reputatie als olieboot niet ingelost. Het gemiddeld gemeten verbruik was 1 op 18,5. Op de occasionele parasietgeluiden uit het dashboard na was ik tevreden met deze auto.
Ik heb deze Jetta als inloopwagen voor de Skoda Octavia Combi 1.9TDI DSG Elegance die ik besteld heb. Het is een Comfortline uitvoering met Distinction Pack die standaard al heel compleet is : dual-zone automatische airco, lichtsensor, regensensor, 16” alu velgen, cruise controle, elektrische ruiten VR/AR, middenarmsteun, alarm en de af-fabriek Blaupunkt RNS300 radio als Radio/CD speler met pictogrammen navigatie.
Het navigatiesysteem met pictogrammen vind ik waardeloos, ik gebruik altijd mijn TomTom. Maar de RNS300 is wel bijzonder praktisch om te navigeren in MP3 cd’s. Al zou ik het systeem gezien de forse meerprijs niet overwegen en gewoon de RCD300 nemen zonder navigatie. In ieder geval geen aftermarket spul als radio want dat ziet er niet uit.
Wat bevalt:
+ Fijn weggedrag, stuurt relatief scherp en blijft stabiel in de bochten. De auto is duidelijk afgesteld op comfort maar wil toch vlot door de bochten.
+ Robuust gebouwd interieur, alles is netjes afgewerkt en voelt stevig aan. Heel ergonomisch ook.
+ Prima zetels, bieden veel zijdelingse steun en lange ritten zijn geen probleem voor de rug.
+ Heel zuinige motor. 70km/u in 5e op cruise controle = 3 liter/100km of 1 op 33. Met een vlotte rijstijl haal ik gemiddeld 1 op 19. En dit met altijd ingeschakelde airco.
+ Het climatronic systeem houdt de auto perfect op temperatuur, geen overbodige luxe met het zonnige weer van de laatste week in combinatie met een zwarte auto.
+ Zeer goede middenarmsteun. Breed en perfect regelbaar.
+ Cruise controle werkt prima, ik gebruik het constant.
+ De luidsprekers zijn van goede kwaliteit, en CD’s klinken zeer goed. Radio is heel wat minder, het is alsof je naar een oude transistorradio aan het luisteren bent.
+ Hoewel deze auto niet mijn keuze was vind ik het persoonlijk een mooie auto, de zwarte parellak in combinatie met chromen raamomlijsting en neus geven de auto een chique uitstraling.
Wat bevalt niet:
- Heel luidruchtige motor die aan 120km/u al 2700 toeren doet door de 5bak en voorbij 140km/u nog weinig trekkracht heeft.
- Matige geluidsisolatie: Motor- en afrolgeruiden en windgeruis zijn te nadrukkelijk aanwezig.
- Geen parkeersensoren, echt een must door de onoverzichtelijke kont. Kies altijd voor de rijconfortmodule als je een Jetta uitkiest, dit kost weinig en heeft o.a. parkeersensoren achter.
- Bij slecht wegdek is er gekraak te horen uit de middenconsole.
- Demping mag harder, deint te veel op verkeersdrempels.
- Lichtsensor te gevoelig, lichten gaan veel te snel aan.
Alles bekeken vind ik de Jetta een fijne auto, maar ondanks de zuinigheid kan de 1.9TDI mij absoluut niet bekoren. In mijn Skoda heb ik ook de 1.9TDI besteld al had ik sterk de indruk dat de motorgeluiden in de Skoda veel beter geïsoleerd zijn, kan natuurlijk ook aan de DSG6 bak liggen.
Geen

Volkswagen Jetta 1.4 TSI Comfortline LEUKE AUTO RIJDT EN SCHAKELT GOED
- 2010

Volkswagen Jetta 1.6 Comfortline Airco-ecc Trekhaak Cruise control Zwart metallic NAP NL-auto Boekjes aanwezig
- 2007

Volkswagen Jetta 1.4 TSI Comfortline! Clima! Cruise! Nwe APK!
- 2008