Volkswagen Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline (2006)
Uitvoering | Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Inmiddels rijdt ik al weer enige tijd met deze Jetta. Heb de auto niet zelf uitgezocht. Jammer dat de auto grijs met grijs en grijs is. Het chromen randje dat het Comfortline-pakket met zich meebrengt bevalt me, het maakt het wel een chique auto.
Ik kan niet anders zeggen dan dat de auto mij tegen valt. Bouwtechnisch zit de auto in grote lijnen wel goed in elkaar (bij 15000km kwamen de eerste rammeltjes en het zijn er inmiddels meerdere). De herrie in de auto staat mij echter tegen. Mijn vorige auto was een Laguna een heerlijk stille auto met een rustige motor. Toen ik de Jetta ophaalde, dacht ik eerst dat er winterbanden op de auto zaten en een raam open was.
De wegligging en vering van de auto is wel prettig te noemen. Dus dat maakt een en ander goed. Met 4 volwassenen in de auto is deze echter overbeladen. Bij drempels raakt de trekhaak dan ook geregeld de grond. 99% van de tijd zit ik alleen in de auto dus dit is zeker overkomelijk.
Ik ben ongeveer 1,95m lang. Voorheen ook veel met Golf III en IV gereden, nooit last mee gehad. In deze Jetta echter heb ik na 43000km nog steeds geen prettige zitpositie gevonden en heb bij ritten die langer dan een uur duren last van mijn rug. De lendensteun is onderin te slap voor mij. Heb van andere lange VW (Golf) chauffeurs vernomen dat zij hetzelfde probleem hebben.
Helaas laat het vermogen van de auto ook wat te wensen over. Dit is vooral te merken wanneer de climate control aanslaat bij een koude motor. Het gebeurt dan nogal eens dat de motor bij normaal wegrijden bijna of helemaal afslaat. Bij warm weer is op 80km-wegen dan ook het devies: Airco uit als je in gaat halen. Meestal komt het er dus op neer dat ik niet inhaal. Bij volautomatische airco is het dus aan te raden voor de 2.0 TDI te kiezen.
Mijn volgende auto zal dan ook zeker geen VW uit de categorie Golf zijn. Heel misschien een Passat. Maar ik denk momenteel aan de A3 Sportback, A4 Advance of een V50. De keuze maak ik na een proefrit van een hele dag, hoofdreden voor de keuze van de volgende auto zijn de stoelen. De kans is dus redelijk groot dat ik binnenkort een V50 bestel. Daar lees ik alleen positieve dingen mbt stoelen.
Rammeltjes in dashboard, deuren en luidsprekers.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Volkswagen Jetta 1.4 TSI Comfortline LEUKE AUTO RIJDT EN SCHAKELT GOED
- 2010

Volkswagen Jetta 1.6 Comfortline Airco-ecc Trekhaak Cruise control Zwart metallic NAP NL-auto Boekjes aanwezig
- 2007

Volkswagen Jetta 1.4 TSI Comfortline! Clima! Cruise! Nwe APK!
- 2008