Volkswagen Golf Plus 1.9 TDI 90pk Businessline (2006)

Volkswagen Golf Plus
Volkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf Plus - interieurVolkswagen Golf Plus - interieurVolkswagen Golf Plus - interieur

UitvoeringGolf Plus 1.9 TDI 90pk Businessline
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Ik heb deze auto nu bijna een jaar in bezit.
Het is de buisinesline uitvoering metallic grijs (TREND uitvoering + armleuning + 4 luidsprekers + climatic airco) als extra cruisecontol + in hoogte verstelbare pasagierstoel + climatronic airco + mistlampen + boordcomputer).
De auto voldoet prima ondanks dat het de 90 pk versie is.
Op de Nederlandse wegen is het vermogen voldoende , op de Duitse autobaan bij 150 km
per uur krap aan.
De auto loopt zeer soepel , vooral in heuvelachtig terrein kun je deze auto op zijn koppel over de heuvels en door de bochten trekken zonder veel te schakeleen.
Kwaliteit:
+ uitstekend, de auto heeft tot nu toe geen enkel probleem gehad
+ afwerking is ook goed, geen enkel rammeltje of kraakje.
Comfort:
+ het vinden van de juiste zitpositie kost wat tijd, een nadeel van de stoelen
is de harde zijkant. Je moet wel precies in het midden van de stoel gaan zitten.
maar als je dan zit kun je uren rijden zonder vermoeid te raken.
+ Zeer veel hoofd en beenruimte , ook voor de achterpassagiers tot +_ 2 meter
+ Veel aflegruimte
+ De climatonic is een grote aanrader. Geweldig bij grote hitte (tochtvrij) en ook
s’winters bij vorst.
- Windgeruis en bandengeluid nemen snel toe boven de 120 km per uur
- Luidsprekers van matige kwaliteit
Bediening:
+ alle bedieningsorganen zitten op een gemakkelijk bereikbare plaats
- Het knopje voor de zijspiegelverwarming.Dit is gekombineerd met de
spiegelverstelling. Een klein knopje met koude vingers nauwelijks te bedienen,
waarom niet in kombinatie met de achterruitverwarming?
Kortom een prima auto.
Na 13.500 km ging er een geel olielampje branden dus toen voor de eerste keer maar eens de motorkap opgetild.
Olie gepeild en een halve liter bijgevuld.(eens kijken hoelang dat meegaat)
Na 19500 km wederom een geel lichtje , dus een olieverbruik van 1 op 13000 km.
Verder alleen nog maar getankt en de banden op spanning gehouden.
Is dit dan de perfekte auto?
Zeker niet.
Wat ik zeer slecht vind is de afwijking van de kilomterteller.
Ik was gewend met mijn vorige auto op de nederlandse snelwegen +- 125 km op de teller te rijden. Hiermee kwam ik goed mee in het verkeer.
Toen ik met deze auto de garage verliet en op de snelweg 125 km reed leek het of
ik stilstond. Ik werd voortdurend voorbijgereden.
Na het tellen van wat hectometerpaaltje bleek dat 125 km op de teller in werkelijkheid slechts 117 km is. Een afwijking van minaal 7 %. En dat in deze moderne elektronische wereld.
Verder zijn de standaard gemonteerde luidsprekers zeer matig van kwaliteit.
Het verbruik is over de hele rijperiode heen 6 liter op 100 km bij een rustige rijstijl.Volgens de verbruiksmeter loopt het verbruik bij hogere snelheden snel op.
Dit komt natuurlijk doordat dit toch een hoge auto is.

Geen.