Volkswagen Golf Plus 1.6 Comfortline (2005)

autoreview

Volkswagen Golf Plus
Volkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf PlusVolkswagen Golf Plus - interieurVolkswagen Golf Plus - interieurVolkswagen Golf Plus - interieur

Signalement

UitvoeringGolf Plus 1.6 Comfortline
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf172.563 km
KM-stand laatst202.463 km
Lezerswaardering: 20%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Slot kapot

 • 174.879 km

Na ongeveer 2 a 3 maanden gebruik van de auto viel mij op een dag iets op, ik maakte de auto open met de afstandsbediening, de deur van de bestuurderskant reageerde niet op de afstandsbediening, ik had al een afspraak staan bij Muntstad, omdat de taal van het instrumentenpaneel wordt gewijzigd naar Engels (kennelijk is het niet mogelijk om het op een Nederlandse taal te zetten) en al een tijdje het airbag lampje brandde, met op het display een airbag fehler. Waarvan ik eigenlijk al wist waarvan hij ging branden, namelijk een tijdje daarvoor een aftermarket radio/navigatiesysteem gekocht en zelf gemonteerd, en daarvoor moest het controlelampje/unit van de airbag gedemonteerd worden om de radio te kunnen plaatsen. Daarna terug geplaatst en sindsdien bleef het lampje van de airbag branden. Dit is door de dealer gereset en geen last meer van gehad. Voor de deur & slot was het helaas anders, daar scheen eerst de bekabeling het probleem te zijn, na verder onderzoek bleek het slot de oorzaak te zijn, Kosten a 507 euro, alhoewel ik het slot heb laten schieten en hun alleen de bekabeling heb laten doen kwam de kosten totaal uit op €306,92, dit is alles inclusief het uitlezen en de taal veranderen. Het slot is gewoon handmatig met de sleutel te vergrendelen/ontgrendelen, dus ik dacht misschien kon ik het altijd nog laten doen of zelf doen.

Kleine crash

 • 174.949 km

Het was een gladde, sneeuwvolle dag. Op de heenweg geen problemen, maar als ik klaar ben met werken en ik vertrek is het spekglad, precies bij de bocht staan twee borden, ik verloor de macht over het stuur, kennelijk een te harde snelheid waarbij ik op twee paaltjes knal, de schade valt reuze mee, terwijl de ervaring mij toch een hardere botsing gaf bleek de schade nihil. Enkele krassen op de bumper, de volgende dag blijkt de rechter band toch een slachtoffer te zijn, de band liep namelijk langzaam leeg, gelukkig was er op mijn werk een garage die tijd hadden om de band te repareren. Na het schoonmaken van de velg en een nieuw ventiel kunnen we weer verder, ook is de band na demontage opnieuw gebalanceerd. Kosten: 27,08

Tijdje niks meer laten horen

 • 196.297 km

Hallo,

Ik heb een lange tijd niks laten horen!

Ik breng daarom een update uit met wat er in de tussentijd gebeurd is met de auto.

MEI 2019
Rond mei nog een kleine onderhoudsbeurt gehad met de Golf. Tot nog toe geen gekke dingen. 4 nieuwe banden van het merk Falken erop gezet, het rijden is nu weer een stuk beter.

AUGUSTUS 2019
De Golf mag mee naar Oostenrijk, wat een ongelofelijk heerlijke auto om lange afstanden mee te leggen, je komt goed uitgerust uit op je bestemming, ook doet de auto het prima in de bergen en wordt de auto een stuk zuiniger omdat je de hele tijd 70 kan rijden met cruisecontrol aan tussen de bergen door. Helaas ging op een dag het EPC lampje branden, geen respons met het gaspedaal, beneden bij ons huis maar de ANWB gebeld die voor ons de OAMTC lieten komen voor ons, toch 1u30 moeten wachten. In de tussentijd heerlijk wat kunnen eten en kunnen drinken. Het bleek een verstopte smoorklep te zijn, best gek denk ik dan, want hij heeft pas een onderhoudsbeurt gehad. Enfin, schoongemaakt en we konden weer verder. Overigens nooit meer last van gehad, en de reis terug naar Nederland gewoon door kunnen zetten. In Nederland is het onderzocht, maar er is nooit iets gevonden.

NOVEMBER 2019
Keuring! Fluitend zonder problemen! Op een rubbertje na.

MEI 2020
Grote onderhoudsbeurt, en eindelijk afscheid genomen van de ratelende ketting, door de ketting te vervangen. Zo'n 1300 euro verder inclusief de grote beurt, en ook weer verse APK.

JUNI 2020
Gekeken voor een mooie radio, uitgekomen op de RCD360, werkt prima, ook zelf een multifunctioneel stuur gemonteerd, de stuurmodule moest daardoor veranderd worden. Kosten rond de 220 euro. En de radio 250 euro. Ik kan nu alles handsfree doen, zonder zoeken met de knoppen.

Corona en dus minder rijden

 • 202.463 km

Ik heb in oktober 2020 de sloten laten reviseren, zowel links als rechts, met het gevolg dat ik weer een werkende afstandsbediening heb, nouja de deuren die gaan weer op slot.

Voor de rest wacht de auto over twee maanden een keuring, vermoed dat de vocht in de koplamp een dingetje gaat worden. Ook de automaatbak speelt een rol, van 2 naar 3 en van 4 naar 5, is er een best wel enorme bonk waar te nemen. De bak is gecontroleerd bij de lokale garage, en die geven mij de optie om de olie van de automaatbak te vervangen + het filter, alhoewel ze geen garantie kunnen geven dat het gaat werken en bijna 400 euro gaat kosten heb ik gepast voor deze. De garage zegt dat ik er met eigen risico verder mee moet rijden.

Toch maar eens opzoek naar iemand die de bak uit kan lezen, en misschien wel de bak kan schoonmaken. Wat is wijsheid...

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens