Volkswagen Golf GTI (1988)

Uitvoering | Golf GTI |
Bouwjaar | 1988 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Dit was mijn eerste auto, een vw golf gti 8v. 5deurs mét een dakje dat open kan. Elektrische ramen voor en achter, centrale deurvergrendeling, boordcomputer(1988 al he!!)
Ik heb de golf eind januari 2009 gekocht voor weinig, apk liep bijna af. Op die apk had ik me redelijk verkeken. Ik reed al ruim een jaar motor en was nog bezig met mijn autorijbewijs, omdat zo'n koekblik toch wel handig is.
In de bijna 2 jaar dat ik de golf heb gehad is er veel vervangen:
Remblokken, homokineet LV, einddemper, schokdempers achter, motorsteun, stuurkogelhoes, fuseekogelhoes, remleidingen.. eigenlijk allemaal 'normaal' onderhoud maar elke apk was er wel weer iets mis.. onder andere daarom heb ik de golf verkocht.
Ook is er 2 keer ingebroken in de golf. Schijnbaar kun je ze wel heel makkelijk open maken met een schroevendraaier zonder iets echt kapot te maken. Radio weg, navigatie weg, usb sticks met schooldocumenten, haakse slijper die nog achterin lag, brandblusser.. zelfs de complete hoedenplank met speakers. Speakers waren van buiten niet te zien omdat ze netjes waren afgedekt met zwarte bekleding.
Het was een leuk autotje met erg goede wegligging en is niet duur in de vaste lasten. Wegenbelasting stelt niets voor en als je er een hebt van 20 jaar of ouder dan kan je een oldtimerverzekering afsluiten a 13 euro p/m.
2 Weken geleden heb ik de golf verkocht en een week later een S40 gekocht. Daarvan zal ik het onderhoud beter bijhouden hier.