Volkswagen Caddy Combi 1.6 Turijn Comfort (2005)
Uitvoering | Caddy Combi 1.6 Turijn Comfort |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na vele jaren niet prive in een veel te kleine leaseauto (corsa) en meerdere grote auto's (Octavia, Omega) te hebben gereden, hebben we de keus gemaakt om een familie auto met veel ruimte te leasen. Er waren een paar auto's die hiervoor in aanmerking kwamen, omdat mijn werkgever een max. catalogusprijs hanteerde van 20.000 euro (+10% overschrijding).
Er was de Citroen Berlingo, de Peugeot Partner maar uiteindelijk was de keuze gevallen op de VW caddy 1.6 combi life turijn comfort. En deze keuze was voornamelijk gemaakt door de degelijkheid van Volkswagen. Goed, hij is misschien niet zo mooi afgewerkt als de andere auto's, maar hij was nu eenmaal het ruimst van allemaal en het was een Volkswagen.
Inderdaad, op vakantie gaat alles mee achterin en met de skikoffer op het dak, lijkt het wel een verhuiswagen.
Nu drie jaar en ruim 126000km ater heb ik nog geen moment spijt van mijn keuze. Ik had alleen een diesel moeten nemen, want die rijden comfortabeler. De 1.6 is naar mijn mening iets te klein voor dit gewicht en het verbruik van net 1 op 10 valt mij een beetje tegen. Als ik echt mijn best doe, haal ik echt wel de 1 op 12, maar ja, de baas betaald, toch?
De volgende auto zal waarschijnlijk een personen auto worden, dus wat meer comfort. Je merkt dat de auto wat last heeft met drempels.
Over het algemeen heb ik wieing problemen gehad met de auto. Wel zijn alle homokineten al vervangen en is vorige week de montagesteun van de bestuurdersstoel vervangen. Wat ook nog opvalt is dat als je een ster in je voorruit hebt, je deze zo snel mogelijk laat repareren, want na 2 dagen kun je er van opaan dat het een barst wordt (3 nieuwe voorruiten gehad).