Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic (2009) #3

Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic (2009)

UitvoeringVerso 1.8 16v VVT-i Dynamic
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2026

Proefrit kopen en eerste km

Dag allen,

Hier onze belevingen van de Toyota verso 1.8 automaat uit 2009.

Proefrit bij STM auto’s in Putten. Vriendelijke verkoper. Auto zag er van buiten prima uit en reed goed. Rust aan boord viel meteen op. De 1.8 kreeg het geheel prima vooruit. Ik had met name de chill stand en de meer gas stand verkend. Later merkte ik dat hij eigenlijk pas bij 3/3.500 toeren wat beter trekt en daaronder alleen langzaam versnelt. Dat wordt wennen of tunen.

Het automaat rijden blijf ik heerlijk vinden. Af en toe in een schakel auto is leuk want lekker direct, maar rustig een koffietje of theetje drinken onderweg of hand in hand met de vrouw zonder schakel gedoe vind ik echt top.

Wel weer een les: meestal ben ik scherp bij het proefrijden en rond en onder de auto kijken. Nu heb ik iets te veel geleund op ‘Toyota’s-zijn-betrouwbaar’ en heb te weinig onder de auto gekeken en geloofd dat het onderhoudsboekje nog wel achterhaald kon worden. Dat laatste lijkt niet te lukken en onder de auto had ik een lekkende remleiding en veel roest kunnen zien. Nu dus wat onderhandeld en gewoon aangeschaft, maar dat voelde wel erg stom later. De auto had trouwens ook een beurt in februari gehad dus ik dacht ‘waarom nu gelijk weer een afleverbeurt?’. Gelukkig had de dealer zsm geregeld dat de remleiding gefixt wordt en is hij welwillend om het over die roest nog te hebben. Ik heb goede hoop.

Het rijden met het gezin vind ik erg relaxt. Ik heb twee kids dus geen zeven stoelen nodig maar de optie is heeeel leuk. Heb al een paar keer meerdere kids er in gehad en mijn eigen kids vinden het heel leuk om op de achterste stoelen te zitten. Nu al zin om van de zomer lekker naar Italië te cruisen. Ik had ook met een Prius wagon gereden. Die leek me aantrekkelijk vanwege de lagere brandstof kosten maar voelde een stuk rumoeriger en blikkerig om te rijden. Kan het exemplaar geweest zijn, maar deze verso lijkt veel rustiger. En met de lagere aanschafprijs kan ik een paar jaar met hogere brandstofkosten vooruit..

Ik gebruik hem ook voor mijn werk met snelweg kilometers. Eerste vier keer tanken is gemiddeld 7,6L/100km. Laatste twee snelwegeitten met het lekkere weer gaven 6,4L/100 aan dus ik ben benieuwd hoe dat loopt.

We hebbben er een Honda Jazz 1.4 hybrid naast. Ook een heel fijn bakkie.

Keep you posted

7,5