Toyota Starlet 1.3i (1995)
Uitvoering | Starlet 1.3i |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
No nonsens auto! De uitstraling mist dit type volledig, maar betrouwbaar voor 200%. Geen gadgets erop maar echt basic, dan kan er ook niets kapot gaan. Deze auto wordt door ons als 2e auto gebruikt, waarbij veelal korte ritjes gemaakt worden (zie aantal km´s). Doorslag voor deze auto was de betrouwbaarheid (volgens mij vanaf dit bouwjaar een RVS uitlaat). Behalve een defecte accu, heeft deze wagen ons nooit in de steek gelaten. In 2002 voor het eerst een grote beurt en voor de rest alleen APK. Technisch nu prima in orde. Tijdens een APK bij een fastfitter werd teveel roest op de remschijven geconstateerd, dus nieuwe eronder. 1½ jaar later in de winter zijn ze kromgetrokken en we waren 2000 km verder. Nu dus een dure reparatie gehad, maar deze mag voor wat mij betreft geen negatieve invloed hebben. Exploitatiekosten zijn laag, zoals verzekering en wegenbelasting (10 euro/mnd). Het verbruik zit gem. 6,9l/100km. Een fijne auto dus waar wij zelfs met ons gezin (4 personen) nog goed in verplaatsen. Toyota maakt de slogan waar: Wereldkampioen in betrouwbaarheid.
Accu, kromme remschijven (kan aan kwaliteit product liggen) gevolg een dure reparatie, lek voorstuk van de uitlaat na het spruitstuk (180 euro). Deze is dus niet van RVS, de rest wel.